Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći gradski kritičari

VIDEO: Dubrovačka vlast nema smisla za šalu na vlastiti račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satirička udruga 'Nazbilj' jedan je od zaštitnih znakova Dubrovnika. Barem je tako bilo dosad. Naime, poznati su po osebujnom kritiziranju gradske vlasti, koja ovaj put nije imala sluha za šaljive kritike. Izbacili su ih iz gradskog proračuna i tako doveli u pitanje njihovo postojanje.

ABBA na dubrovački način posljednja je u nizu satiričnih predstava Srđana Kere i udruge Nazbilj. U svojim djelima, od hokeja na Stradunu, mjuzikla Mamma mia, pa sve do istrčavanja štafete za gradonačelnicu Šuicu, udruga je kritizirala poteze gradske vlasti. 'Ako pogledate ta sva naša djela se isključivo vežu za život ljudi unutar zidina. Mi, manje-više, skoro svi u Udruzi smo stanovnici Grada, i sve ovo što se događa u Gradu nas itekako boli', rekao je Srđan Kera.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

'Nažalost, to je tako, Kad netko spomene Mammu, odmah se to simbolizira sa gradonačelnicom. U ovome našem projektu je u biti ona dotaknuta u samo jednoj pjesmi', rekao je Kera. Kritiziranje svojih odluka, gradsko poglavarstvo nije lijepo primilo. Iako je udruga organizirala i druge projekte, poput dolaska djedova Božićnjaka na Stradun, koje su prenijele i strane televizijske kuće, poput Rai Tre ili Euronewsa, udruga je ove godine izbačena iz gradskog proračuna.

'Mi smo izletjeli iz proračuna, u biti već prošle godine, odnosno nismo u potpunosti isplaćeni ono što smo trebali dobiti. Ali, bilo je i očekivati da ćemo izletjeti iz proračuna, jer, znate kako je - čim se prtite u vlast, ne možete očekivati ni da će vam vlast dati novce', dodajel Kera.Na skorašnjim izborima Kera kaže kako Udruga kao takva neće sudjelovati. Ona će i dalje ostati najveća, a ponekad i jedina kritika, kritika Grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene