Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće biti novih izbora

PUSIĆ OPTIMISTIČNA 'Očekujem da ćemo mi do Božića sastaviti vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica hrvatske vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ocijenila je u petak da bi Hrvatska mogla dobiti novu vladu prije Božića te napomenula da je SDSS važan partner u formiranju parlamentarne većine.

“Neće biti izbora. Bit će nove vlade”, rekla je Pusić agenciji Tanjug na marginama Ministarskog vijeća OESS u Beogradu, istaknuvši da predstoje pregovori i da su birači poslali jasnu poruku potporom dvjema velikim koalicijama te velikom potporom novoj političkoj platformi koja nije politička stranka.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

“Moje čitanje te poruke je - svi ćete se malo namučiti, morate načiniti malo kompromisa i malo se prizemljiti”, prokomentirala je Pusić, ocijenivši da aktualna vlada ima dobre šanse.

“Mislim da dosadašnja vlada i naša koalicija ima realne, dobre šanse. Očekujem da ćemo mi prije Božića biti u stanju sastaviti vladu… Naravno treba prvo skočiti pa reći hop - ali blizu smo toga”, kazala je Pusić u izjavi za Tanjug.

U Mostu vlada optimizam, vjeruju da će Sabor danas biti konstituiran

Komentirajući položaj srpske zajednice na hrvatskoj političkoj sceni Pusić je rekla da “Srbi u Hrvatskoj imaju rezervirana tri mjesta u hrvatskom Saboru” te da je SDSS u jednoj izbornoj jedinici bila izravno u koaliciji koju predvodi premijer Zoran Milanović.

“Dakle - i politički gledano SDSS je vrlo važan partner i u formiranju parlamentarne većine i kroz to ima svoj utjecaj”, rekla je hrvatska šefica diplomacije ustvrdivši kako je aktualna vlada “išla čak i dalje od nekih zahtjeva” koje je imala srpska zajednica.

“Za mene je to pitanje mjere kvalitete zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj uopće i kvalitete zaštite ljudskih prava u svakoj zemlji. Dakle, ja bih mjerila kvalitetu zaštite ljudskih prava po Srbima u Hrvatskoj i po Hrvatima u Srbiji”, naglasila Pusić.

Šefica hrvatske diplomacije sudjeluje u Beogradu na 22. ministarskom summitu OESS-a koji danas završava rad. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene