Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić održali su konferenciju za novinare povodom lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju.


Još samo danas kandidati i njihove stranke imaju priliku poslati poruku, jer sutra počinje izborna šutnja za predstojeće lokalne izbore koji će se odvijati u dva kruga - 21. svibnja i 4. lipnja. HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu glavnog grada je Anka Mrak Taritaš.

Vezani članci Zagrebačka Gradska skupština nije održala sjednicu jer nije imala kvorum Zbog kvoruma nisu održane sjednice zagrebačke Gradske skupštine Slika nije dostupna Borba za Zagreb: Bandić povećava prednost nad Mrak-Taritaš

S obzirom da ankete pokazuju da se za drugi krug u Zagrebu bore Milan Bandić, Sandra Švaljek i HNS-ova kandidatkinja Mrak Taritaš, Pusić je upitana da prokomentira što ako u drugi krug umjesto njihove kandidatkinje uđe Švaljek.

''Gospođe Švaljek u drugom krugu neće biti, to je očito. Gospođa Mrak Taritaš koja je baš prava gazdarica za Zagreb, odgovorna, pametna poštena žena, krenula je s pet posto. Kad je 2015. krenula u tu ideju, ona je imala pet posto potpore i došla je do prvog ili drugog najboljeg rezultata i očito ulazi u drugi krug. Imam dovoljno povjerenja u nju, ali i u pamet svojih sugrađana da će u drugom krugu preći 50 posto. Ona će raditi zahtjevan i težak posao, ali je za to sposobna'', zaključuje Pusić.

HNS je spreman testirati svoju snagu i kvalitetu kandidata, protiv, kako kaže Ivan Vrdoljak, vrlo opasnih i populističkih politika koje su došle.

"Iza nas ostaju autoceste, stanovi, izgrađeni vrtići, škole. Iza populista i ekstremista koji su se pojavili u zadnjih nekoliko godina u Hrvatskoj ostaje sumnja, sumnja što su namjere, i sumnja u budućnost Hrvatske", kazao je Vrdoljak.