Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vesna Bosanac: 'Za Vukovarce na ovom svijetu nema pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac izjavila je novinarima kako je očekivala "drukčiju presudu od one koju je Haaški sud danas izrekao "vukovarskoj trojki" za zločine počinjene na Ovčari te da "za Vukovarce na ovom svijetu očito nema pravde".

Po njezinim riječima, Haaški je sud Šljivančaninu i Mrkšiću izrekao preblage kazne, a potpuno je neshvatljivo oslobađanje Radića od svake odgovornosti.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Slika nije dostupna Sukob oko nagrade za životno djelo Sandra Paović i dr. Bosanac žrtve političkih borbi u Vukovaru

Predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno
odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" Manda Patko upitala se "zar je moguće da poslije zločina i zvjerstava počinjenih u Vukovaru bilo tko iz zapovjednog lanca bivše JNA bude oslobođen.

Izrazila je ogorčenost presudom Haškog suda za koju smatra da je "politička te ponižavajuća za žrtve, njihove obitelji i hrvatsku državu".

Po mišljenju predsjednika Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije Dragutina Glasnovića, haaška presuda Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću primjer je nekorektna i nepoštena suđenja.

"Takvo suđenje može samo ohrabriti na ponavljanje zločina", ocijenio je Glasnović i dodao kako je u Vukovaru i na Ovčari počinjen "čisti genocid" te stoga ne može razumjeti presudu Haškog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene