Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac izjavila je novinarima kako je očekivala "drukčiju presudu od one koju je Haaški sud danas izrekao "vukovarskoj trojki" za zločine počinjene na Ovčari te da "za Vukovarce na ovom svijetu očito nema pravde".


Po njezinim riječima, Haaški je sud Šljivančaninu i Mrkšiću izrekao preblage kazne, a potpuno je neshvatljivo oslobađanje Radića od svake odgovornosti.

Vezani članci Ilustracija Neoprezno palio otpad u svom dvorištu pa se teško ozlijedio: Od dima pao na pod Građani na ulicama Vukovara - 4 Dramatične brojke iseljavanja iz Vukovara, pitali smo građane što bi trebalo promijeniti: "Imamo sve, a nemamo ništa"

Predsjednica Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno
odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" Manda Patko upitala se "zar je moguće da poslije zločina i zvjerstava počinjenih u Vukovaru bilo tko iz zapovjednog lanca bivše JNA bude oslobođen.

Izrazila je ogorčenost presudom Haškog suda za koju smatra da je "politička te ponižavajuća za žrtve, njihove obitelji i hrvatsku državu".

Po mišljenju predsjednika Zajednice povratnika Vukovarsko-srijemske županije Dragutina Glasnovića, haaška presuda Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću primjer je nekorektna i nepoštena suđenja.

"Takvo suđenje može samo ohrabriti na ponavljanje zločina", ocijenio je Glasnović i dodao kako je u Vukovaru i na Ovčari počinjen "čisti genocid" te stoga ne može razumjeti presudu Haškog suda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju