Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREKRŠILA PRAVILA

Vern izbacio studenticu koja je snimljena kako šmrče tijekom predavanja

Screenshot: Facebook/Hardkoo 7
Screenshot: Facebook/Hardkoo 7
Aktualno Galerija +0 Screenshot: Facebook/Hardkoo 7 Galerija 1/1 >>
Društvenim mrežama se proširila snimka koja prikazuje djevojku koja u učionici tijekom predavanja navodno nešto šmrče sa stola. Studentica sa snimke u petak je izbačena s Verna.

Studentica Veleučilišta Vern, koja je snimljena kako ušmrkava nešto tijekom predavanja, izbačena je sa studija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna WikiLeaks, Prisluškivanje... Stručnjaci na Vernu raspravljali: Je li važnija nacionalna sigurnost ili zaštita privatnosti? Slika nije dostupna Ispunili sve uvjete Fuele ne očekuje nikakve prepreke u ratifikaciji pristupnog ugovora

"Sukladno najavi ozbiljno smo pristupili toj priči. Donesena je odluka o raskidu ugovora", potvrdio nam je Kristijan Pakšec, glasnogovornik Veleučilišta Vern. 

Pakšec tvrdi da oni nisu utvrdili što je točno studentica ušmrkavala. "Niti možemo, niti smijemo, niti imamo mogućnosti da utvrđujemo o čemu se radi. Na druge načine je utvrđeno da je učinila teške povrede pravila", kaže Pakšec.

Kako smo ranije pisali, Uprava Verna s njom je u petak obavila razgovor i studentica se očitovala o slučaju, a konačna odluka se najavljivala za idući tjedan.

U komentarima ispod objave mnogi su odmah zaključili kako je snimka nastala u prostorijama Veleučilišta VERN' te da se radi o jednoj njihovoj studentici, što je donekle potvrdio i sam predsjednik Uprave Verna, Branko Štefanović.

"Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija", rekao je Štefanović za Jutarnji list.

Dodao je da njihovi interni dokumenti reguliraju ovakva i slična nedozvoljena i neprihvatljiva ponašanja, ali tvrdi da nisu točne informacije o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance. "Koliko nam je poznato, takva odluka bila bi i nezakonita", rekao je Štefanović.

Nakon prve informacije o snimci Vern je izdao priopćenje o cijelom slučaju u kojem su poručili da su poduzeli "odgovarajuće pravne i druge postupke"

"Veleučilište VERN zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice u prostorima veleučilišta. Odmah po primitku navedene informacije Veleučilište VERN pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke.

Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim", stoji u obavijesti na stranici fakulteta.

Snimku objavljujemo uz dopuštenje osobe na čijim je Facebook stranicama objavljena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene