Društvenim mrežama se proširila snimka koja prikazuje djevojku koja u učionici tijekom predavanja navodno nešto šmrče sa stola. Studentica sa snimke u petak je izbačena s Verna.

Galerija


Studentica Veleučilišta Vern, koja je snimljena kako ušmrkava nešto tijekom predavanja, izbačena je sa studija.

Vezani članci Slika nije dostupna Fuele ne očekuje nikakve prepreke u ratifikaciji pristupnog ugovora Slika nije dostupna Turski veleposlanik: Investicije su kao voda, idu tamo gdje je lakše

"Sukladno najavi ozbiljno smo pristupili toj priči. Donesena je odluka o raskidu ugovora", potvrdio nam je Kristijan Pakšec, glasnogovornik Veleučilišta Vern. 

Pakšec tvrdi da oni nisu utvrdili što je točno studentica ušmrkavala. "Niti možemo, niti smijemo, niti imamo mogućnosti da utvrđujemo o čemu se radi. Na druge načine je utvrđeno da je učinila teške povrede pravila", kaže Pakšec.

Kako smo ranije pisali, Uprava Verna s njom je u petak obavila razgovor i studentica se očitovala o slučaju, a konačna odluka se najavljivala za idući tjedan.

U komentarima ispod objave mnogi su odmah zaključili kako je snimka nastala u prostorijama Veleučilišta VERN' te da se radi o jednoj njihovoj studentici, što je donekle potvrdio i sam predsjednik Uprave Verna, Branko Štefanović.

"Sudeći prema dosadašnjim indicijama, postoji velika vjerojatnost da se radi o studentici koja studira na jednom od naših studija", rekao je Štefanović za Jutarnji list.

Dodao je da njihovi interni dokumenti reguliraju ovakva i slična nedozvoljena i neprihvatljiva ponašanja, ali tvrdi da nisu točne informacije o testiranju svih studenata na nedozvoljene supstance. "Koliko nam je poznato, takva odluka bila bi i nezakonita", rekao je Štefanović.

Nakon prve informacije o snimci Vern je izdao priopćenje o cijelom slučaju u kojem su poručili da su poduzeli "odgovarajuće pravne i druge postupke"

"Veleučilište VERN zaprimilo je informaciju o videomaterijalu čiji sadržaj upućuje na neprihvatljivo i nedozvoljeno ponašanje jedne naše studentice u prostorima veleučilišta. Odmah po primitku navedene informacije Veleučilište VERN pokrenulo je odgovarajuće pravne i druge postupke.

Osuđujemo svako postupanje koje se kosi sa zakonima Republike Hrvatske i internim aktima ustanove te će ovaj predmet biti obrađen u skladu s navedenim", stoji u obavijesti na stranici fakulteta.

Snimku objavljujemo uz dopuštenje osobe na čijim je Facebook stranicama objavljena.