Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Velika šteta na Hvaru: Minirali stijenu, ona pala na vikendicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saniranje stijene iznad južnog ulaza u tunel na Hvaru pošlo je po krivu kada je dio minirane stijene pao na vikendicu.

Stanovnici Podstine bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli da je cesta u njihovom mjestu blokirana golemim komadima stijena. Ovaj odron dogodio se prilikom saniranja stijene iznad tunela Podstine - Mola Garška, piše Total Croatia News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana

Prema lokalnom stanovništvu čini se kako nema informacija oko toga tko je uspio promijeniti oznaku parcele iz negrađevinskog u građevinsko zemljište. Također, nije bilo uobičajenih pravnih upozorenja oko toga tko je vlasnik, tko glavni izvođač radova itd. Odjednom je u četvrtak bez objašnjenja bila zatvorena cesta koja vodi prema tunelu.

Pojedini stanovnici bili su usmeno obaviješteni da napuste kuće prije početka miniranja, no nitko nije dobio nikakvu službenu obavijest.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije posao su obavljali radnici tvrtke iz Varaždina koji su na pripremi miniranja radili nekoliko dana, prethodno su obišli obližnje kuće, koristili uređaje koji mjere podrhtavanje tla, ali kada su s pedesetak mina trebali stijenu, koja je navodno veličine 1800 četvornih metara, spustiti prema zamišljenom planu, sve je krenulo naopako.

Kamene gromade kotrljajući se nizbrdicom oštetile su vikendicu Linde Pagon koja živi u Švicarskoj. Rino Budrović, gradonačelnik Hvara rekao je da je za obavljanje radova bila pribavljena sva potrebna dokumentacija te da su se oni odvijali sukladno ugovoru između njih i investitora. Koliko je njemu poznato, postoji i osiguranje za slučaj nezgode, pa će sva šteta biti što prije otklonjena odnosno nadoknađena.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila je zaprimanje prijave, nakon čega su izašli na mjesto događaja, te utvrdili stanje na prometnici i oštećenja vikendice. U ovom incidentu nema ozlijeđenih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene