Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saniranje stijene iznad južnog ulaza u tunel na Hvaru pošlo je po krivu kada je dio minirane stijene pao na vikendicu.


Stanovnici Podstine bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli da je cesta u njihovom mjestu blokirana golemim komadima stijena. Ovaj odron dogodio se prilikom saniranja stijene iznad tunela Podstine - Mola Garška, piše Total Croatia News.

Vezani članci Biokovo, ilustracija Radnici elektrane pronašli beživotno tijelo muškarca: "Nesretni čovjek je pao s ruba stijene" Miniranje svoda u Bazilici Srca Isusuva - 1 FOTO I VIDEO Centrom Zagreba odjeknula gromoglasna detonacija: "To te ja pitam"

Prema lokalnom stanovništvu čini se kako nema informacija oko toga tko je uspio promijeniti oznaku parcele iz negrađevinskog u građevinsko zemljište. Također, nije bilo uobičajenih pravnih upozorenja oko toga tko je vlasnik, tko glavni izvođač radova itd. Odjednom je u četvrtak bez objašnjenja bila zatvorena cesta koja vodi prema tunelu.

Pojedini stanovnici bili su usmeno obaviješteni da napuste kuće prije početka miniranja, no nitko nije dobio nikakvu službenu obavijest.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije posao su obavljali radnici tvrtke iz Varaždina koji su na pripremi miniranja radili nekoliko dana, prethodno su obišli obližnje kuće, koristili uređaje koji mjere podrhtavanje tla, ali kada su s pedesetak mina trebali stijenu, koja je navodno veličine 1800 četvornih metara, spustiti prema zamišljenom planu, sve je krenulo naopako.

Kamene gromade kotrljajući se nizbrdicom oštetile su vikendicu Linde Pagon koja živi u Švicarskoj. Rino Budrović, gradonačelnik Hvara rekao je da je za obavljanje radova bila pribavljena sva potrebna dokumentacija te da su se oni odvijali sukladno ugovoru između njih i investitora. Koliko je njemu poznato, postoji i osiguranje za slučaj nezgode, pa će sva šteta biti što prije otklonjena odnosno nadoknađena.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila je zaprimanje prijave, nakon čega su izašli na mjesto događaja, te utvrdili stanje na prometnici i oštećenja vikendice. U ovom incidentu nema ozlijeđenih.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju