Nakon što je u Dnevniku Nove TV objavljen prilog o pomoći siromašnima u Osijeku, gospođa Zorka Vangelovski ostavila je dubok dojam na gledatelje, koji se javljaju kako bi joj pomogli.


Teško bolesna umirovljenica Zorka Vangelovski živi sama u malom stanu koji prokišnjava, pa joj ni pomoć u obliku drva za ogrjev koje dijeli Grad Osijek neće puno pomoći da preživi zimu. ''Meni ostane 500 do 600 kuna, nekad i 400, nekad sam i 200 dizala, ovisno o tome kako je išlo. Bojim se jer zima ide, a ne znam čime ću se grijati. Ja periku sebi ne mogu priuštiti. Ona košta 175 kuna, a ja ju ne mogu kupiti, jer nemam čim", rekla je opisujući svoju situaciju.

Zbog brojnih upita čitatelja koji žele pomoći, objavljujemo broj računa gospođe Zorke Vangelovski. Račun je otvoren u HPB-u: HR6823900013213019081

Nakon što je njezina izjava emitirana u Dnevniku Nove TV, mnogi se javljaju sa željom da joj pomognu. Među njima su voditeljice ''Kose ljubavi'' koje se bave izradom perika za oboljele. 'Kontaktirala sam gospodu Zorku te se dogovorila da si izabere periku tamo gdje ju je i prije kupovala, da mi proslijedi račun kako bi je udruga mogla platit te ona odmah nakon uplate i podići'', rekla je za Dnevnik.hr Biljana iz ''Kose ljubavi''.

To nam je potvrdila i gospođa Zorka, koja je radila 23 godine u mesnoj industriji, a sada živi s malom mirovinom s kojom jedva uspijeva pokriti osnovne životne potrebe. ''Ne mogu čekati zimu u ovom stanu, vrata i prozori propuštaju zrak, trebao bi mi manji smještaj, ovdje sve prokišnjava'', kaže Zorka dodajući da joj se javljaju ljudi iz cijele Hrvatske, ponajviše iz Zagreba i Splita.

Otkriva nam da i slabo vidi, ali nema ni za naočale. ''Meni je dragocjeno sve što mogu dobiti'', rekla je dodavši da bi rado voljela znati što se događa u svijetu i veselilo bi je kad bi imala radio na kojem bi mogla poslušati vijesti.

Do zime je malo ostalo, a gospođa Zorka, vjeruje da će uspjeti pronaći novi dom u kojem će, koliko god bude skromno, moći platiti grijanje. Najviše si želi čovjeku dostojan smještaj. ''Da mirno spavam, da ne razmišljam hoću li biti kome dužna ili neću, a sve ostalo neka ide kako ide. Dragom Bogu se molim i čvrsto vjerujem u njega, gladna nisam, žedna nisam, ali novaca nemam'', rekla Zorka.

''Jako zahvaljujem svima koji pomažu meni, malom čovjeku, ali velikog srca. Nikad se ne zna što se može okrenuti pa da dođem u situaciju, da ja isto nekome pomognem na neki drugi način. Postoje tisuće načina ako imaš dobru volju, dobro srce mekano, pošteno, nema problema'', zaključuje gospođa Zorka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr