Od početka ovog tjedna božićne jelke prodaju se i na tržnicama i ulicama diljem zemlje. Cijene variraju od drvca do drvca, ali i od grada do grada. Još je nekoliko dana do Badnjaka. Cijene bi prema kraju tjedna mogle padati, no trgovci poručuju da je navala tolika da nisu sigurni hoće li u nedjelju imati što prodati.

Galerija


Zvuk motorne pile i miris smole na zagrebačkim tržnicama. Kupuju se božićne jelke. Iako su neki Zagrepčani jelke platili od 180 do 250 kuna, mogu se naći i po nižim cijenama. Obična smreka od 60 do 120 kuna, srebrna od 150 do 200 kuna. Najskuplje su nordijske jelke koje koštaju od 200 do 350 kuna.

Vezani članci Bacanje jelke s balkona Božićna drvca lete kroz prozore: Nakon blagdana nagomilanom otpadu u Zagrebu društvo sad prave i borovi Slika nije dostupna 'Za 1000 radosti': Novac od prodaje drvca ide potrebitima

Više je faktora koji utječu na cijenu borova: vrsta i visina stabla, ali i gustoća grana. Neki trgovci za Badnjak najavljuju niže cijene, no kako on pada na nedjelju, pitanje je kakva će ponuda ostati.

Jelke se brzo prodaju i u Splitu. Tamošnji trgovac Kristijan Baković nada se da će, kao i svake godine, do 23. prosinca prodati sve što imaju.

A u Osijeku obične smreke prodaju se i po cijeni od 50 kuna. Ipak, ima i skupljih od čak 500 kuna.

Ipak, bez obzira koliko ju platili ili koliko ćete ju tek platiti, najvažnije je da ju ukrasite u društvu najmilijih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.