Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 do 12 za kupnju

Nekoliko dana prije Badnjaka cijene božićnih jelki mogle bi pasti, no trgovci nisu sigurni da će imati što ponuditi

Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Navala na jelke (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Od početka ovog tjedna božićne jelke prodaju se i na tržnicama i ulicama diljem zemlje. Cijene variraju od drvca do drvca, ali i od grada do grada. Još je nekoliko dana do Badnjaka. Cijene bi prema kraju tjedna mogle padati, no trgovci poručuju da je navala tolika da nisu sigurni hoće li u nedjelju imati što prodati.

Zvuk motorne pile i miris smole na zagrebačkim tržnicama. Kupuju se božićne jelke. Iako su neki Zagrepčani jelke platili od 180 do 250 kuna, mogu se naći i po nižim cijenama. Obična smreka od 60 do 120 kuna, srebrna od 150 do 200 kuna. Najskuplje su nordijske jelke koje koštaju od 200 do 350 kuna.

Pročitajte i ovo Božićno selo u Gornjem Dolcu - 4 Božićno selo Skriveni adventski dragulj u mjestu sa svega 107 stanovnika: "Kad smo započeli ovu priču, čak je i moj otac rekao - pa sinko moj, tko će ti tu doći" Ilustracija Odbrojavanje do Božića Mnogi bez njega ne mogu zamisliti ovo doba godine: "Cijene se kreću od 10 do 80 eura''

Više je faktora koji utječu na cijenu borova: vrsta i visina stabla, ali i gustoća grana. Neki trgovci za Badnjak najavljuju niže cijene, no kako on pada na nedjelju, pitanje je kakva će ponuda ostati.

Jelke se brzo prodaju i u Splitu. Tamošnji trgovac Kristijan Baković nada se da će, kao i svake godine, do 23. prosinca prodati sve što imaju.

A u Osijeku obične smreke prodaju se i po cijeni od 50 kuna. Ipak, ima i skupljih od čak 500 kuna.

Ipak, bez obzira koliko ju platili ili koliko ćete ju tek platiti, najvažnije je da ju ukrasite u društvu najmilijih.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene