Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uredništvo Večernjeg lista ustvrdilo je danas da ni jedan urednik ili novinar njihove redakcije nije sudjelovao u objavi lažnog intervjua premijera Ive Sanadera u Jutarnjem listu, te je odbacilo optužbe iz Jutarnjeg lista da 'Večernjak' stoji iza tog slučaja.


"Glede objave lažnog intervjua premijera Ive Sanadera u Jutarnjem listu i konstrukcijama njihova izdavača da iza slučaja stoji Večernji list, uredništvo Večernjeg lista izjavljuje da ni jedan urednik ili novinar naše redakcije nije sudjelovao u tom skandalu", stoji u priopćenju.

Vezani članci Bivše predsjednik RH Stjepan Mesić - 1 Stipe Mesić Čovića nazvao razbijačem: "S Dodikom pleše tango argentino" Andrej Plenković Plenković u intervjuu: "Imate aktere koji rade na demontaži države i institucija. Unazad mjesec dana na tapeti su HNB, HRT, Vrhovni sud i DORH"

U Večernjem listu tvrde da to što je mladić (Viktor Zahtila), koji se dopisivao s urednikom Jutarnjeg lista (Davorom Butkovićem) poznanik 'Večernjakove' novinarke i što je sporni mail poslan iz stana u kojem ona živi s još dvoje novinara Radija 101, ne može biti ni povod, a pogotovo ne dokaz sudjelovanja u "zavjeri". 

>> Lažni Sanader je Viktor Zahtila, aktivist 'Iskoraka'

Večernji list odbacio je sve napade izdavača Jutarnjeg lista,
navodeći kako je bjedno i žalosno da u slučaju očitog novinarskog šlamperaja, neprofesionalnosti i neetičnosti novinara Jutarnjeg lista izdavač tih novina kao krivca optuži konkurenciju, dakle nekoga izvan vlastite izdavačke kuće.

Uredništvo Večernjeg lista smatra da problem nije u tome kako se dogodio u povijesti nezabilježen propust hrvatskog novinarstva, nego da se takvo što uopće moglo dogoditi.

U 'Večernjaku' tvrde da je Jutarnji list odlučio problem pokušati
skriti konstrukcijama koje vode u teoriju zavjere, ali unatoč svim
pokušajima prebacivanja krivnje, ostaje neprijeporna činjenica da je Jutarnji list objavio lažan intervju s hrvatskim premijerom iz pera još do prije četiri dana jednog od vodećih političkih novinara u Republici Hrvatskoj, kažu u 'Večernjaku'.

Uredništvo Večernjeg lista ističe također da sada, kada javnost zna tko je bio sugovornik novinara Jutarnjeg lista, za njih prestaje svaki interes za pozadinu te teme.

Do tada, kažu, u otkrivanju pozadine vodili su se novinarskim
refleksom, a držali su da postoji interes dijela javnosti da dozna
kako je bilo moguće da premijer zaniječe istinitost intervjua, koji
potpisuje jedan od utjecajnijih političkih novinara, a koji je
objavljen u relevantnim dnevnim novinama.

Redakcija Večernjeg lista ne likuje zbog ove situacije, upravo
suprotno, nadasve je zabrinuta srozavanjem ugleda profesije u cjelini, kaže se u priopćenju Večernjeg lista.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju