Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ga 16 dana

Nestao bez traga, obitelj 82-godišnjaka je očajna: "Ja se nadam da je još uvijek živ i da hoda"

Aktualno Galerija Ni traga ni glasa - 6 Ni traga ni glasa - 6 Foto: DNEVNIK.hr Ni traga ni glasa - 5 Ni traga ni glasa - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ni traga ni glasa - 4 Ni traga ni glasa - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ni traga ni glasa - 3 Ni traga ni glasa - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ni traga ni glasa - 2 Galerija 1/7 >>
Policija i dalje traga za 82-godišnjakom koji je nestao prije više od dva tjedna iz zagrebačkog umirovljeničkog doma. U domu je proveden nadzor, obitelj u očaju moli za pomoć. Za Dnevnik Nove TV progovorio je i njegov sin.

Već 16 dana bezuspješno traži oca. Kod zagrebačkog Maksimira viđen je zadnji put na dan kad je nestao iz umirovljeničkog doma.

"Jako teško, bezizlazna situacija. Svaki dan prohodam 10 kilometara na Maksimiru, provozam se 30-40 kilometara po Maksimiru, Bukovačkoj, po Remetama taj dio gdje je viđen taj dio se najčešće vozikam jer ne znam gdje bih tražio, nema novih dojava", rekao je Enes Kadribašić, sin nestalog Sulejmana Kadribašića.

Ogorčeni su i ljutiti na Grad Zagreb i dom umirovljenika.

"Mislim da se on morao naći u roku pola sata-sat, a ne evo 16. dan, a njega još uvijek nema", poručio je.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas u Poljskoj! Automobilom pokosio masu ljudi koji su čekali tramvaj, među 19 ozlijeđenih su i djeca

Iz policije kažu da i dalje tragaju za njim. Kako je 82-godišnji Sulejman koji boluje od Alzheimera uspio nestati iz doma za starije ako je uz njega trebala biti stručna pratnja nikome nije jasno. U domu Medveščak proveden je nadzor nadležnog Ministrastva.

"Još jednom želimo istaknuti kako smo odmah, nakon što smo uočili njegov nestanak, izvijestili policiju, a zatim i Hrvatsku gorsku službu spašavanja. Pored toga, istovremeno je pokrenuta i potraga od strane osoblja i to ne samo u blizini Doma već i na cijeloj relaciji do kuće korisnika u Sesvetama. Poslane su i pisane obavijesti ZET-u kako bi se upozorilo sve vozače tramvaja i autobusa da obrate pozornost. Također su provjeravani i hitni prijemi bolnica", poručili su iz Grada Zagreba. 

Supruga nestalog Sulejmana je očajna. Ne spava i pod tabletama je. Ovako je govorila za kamere Dnevnika Nove TV prije nekoliko dana.

"Stalno mislim, evo danas će doći, danas će ga naći, a to danas nikako, nikako. Da mi samo potvrde da je tu, da znam je li živ, ja znam da on neće biti dobro, da će biti bolestan, ali samo da kažu evo tu je, ovo više ovako ne mogu, ne ide", izjavila je Štefica Kadribašić, žena.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Po cijelom Zagrebu oblijepili su 500 letaka s njegovim licem, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

"Ne znam gdje je, ne znam je li se snašao, je li živ. Ja se nadam da je još uvijek živ i da hoda. Nadam se da će ga netko sresti, da ću ja naletjeti na njega. Nada umire posljednja, tako da u nadi je spas", kazao je sin Enes.

I zato će ga i dalje neumorno tražiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene