Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supruga je očajna

Jeste li ga vidjeli? Maskiranom umirovljeniku nema traga, policija upozorila kako mu pružiti pomoć

Aktualno Galerija Štefica Kdribašić, žena Štefica Kdribašić, žena Foto: DNEVNIK.hr Marija Kuštra, ravnateljica Doma za starije Medveščak Marija Kuštra, ravnateljica Doma za starije Medveščak Foto: DNEVNIK.hr Policija moli za pomoć - 1 Policija moli za pomoć - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija moli za pomoć - 2 Policija moli za pomoć - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Policija moli za pomoć - 3 Galerija 1/6 >>
Iz zagrebačkog umirovljeničkog doma nestao 80-godišnjak. Maskiran u mušketira. Obitelj i policija mole za pomoć. Već ga bezuspješno traže četiri dana.

"Ne znam ni gdje spava ni što jede. To je takva neizvjesnost", kaže supruga nestalog umirovljenika Štefica Kadribašić.

Na mukama je od utorka od kada je nestao njezin muž. Odlutao je iz umirovljeničkog doma. Ima 80 godina i boluje od Alzheimera.

"Grozno. Ne možeš živjeti normalno, niti jedeš niti spavaš, ne funkcioniram uopće. Stalno imam osjećaj da će se pojaviti tu. Gledamo svi na taj balkon. Stalno imam osjećaj sad će se pojaviti", kazala je.

Odjeven je kao mušketir. Na sebi ima periku, nacrtane brkove i bradu jer iz Doma je odlutao na dan maškara. U Domu kažu da su ga izgubili kad su zajedno s maskiranim korisnicima prelazili iz jedne u drugu zgradu.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 21 pratite na DNEVNIK.hr-u Milanović o Turudiću: "Ovo je prijesna, seljačka laž", imao je poruku i za Plenkovića: "Formira se veliki šator, veći od Hasanagina"

"Jednostavno u 30 koraka uz pratnju i stručnu podršku. Nestao je, nema neutvrđenih okolosti, tako da smo potreseni i molimo građane, molimo sve za pomoć. Jako smo uzrujani", kazala je Marija Kuštra, ravnateljica Doma za starije Medveščak

Odmah su, kažu, zvali policiju, pregledali nadzorne kamere i obišli prostor oko doma, ali bezuspješno. Od njega ni traga ni glasa.

"Vrlo miran gospodin, nimalo agresivan, dapače često je nasmiješen. Znao bi reći svoje ime i prezime. Najviše doziva svoju suprugu Šteficu. Neke osnovne stvari bi znao, ali ne bi znao adresu niti reći da je izgubljen", rekla je Kristina Mitrović, socijalna radnica u domu.

Policija je odmah objavila njegov nestanak. Na terenu je čak bila interventna policija i HGSS sa psima tragačima. Mole građane za pomoć.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture AFERA NA GEODETSKOM FAKULTETU Policija upala u Ministarstvo kulture, procurilo jedno ime: "Danas su provedene samo hitne dokazne radnje"

"Ako ga uoče, s obzirom na to da se radi o starijoj osobi i s obzirom na njegovo zdravstveno stanje, ne da zovu policiju nego ga najprije zaustave odnosno da budu s njim, a onda pozovu 192, onda smo brži i operativniji", objasnila je Marija Goatti, glasnogovornica PU zagrebačke.

Štefici su se ispričali iz Doma i mole je za strpljenje, ali ona da vrati vrijeme ne bi ga više nikad ostavila u Domu.

"Što da mi kažu? Nemaju mi što reći kad ja osjećam tu svoju bol, to je preteško", rekla je.

Moli za pomoć, ako bilo što znate - javite policiji. Prepoznatljiv je jer je odjeven u mušketira. Ima plavu kariranu košulju, tamne hlače i tamnoplave tenisice.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene