Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječite požar

Vatrogasci upozoravaju: Provjerite ispravnost dimnjaka i peći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poziva stanovništvo da se brine o ispravnosti dimovodnih kanala, čistoći kuhinjskih napa, ispravnosti ostalih grijaćih tijela te o čistoći oko ložišta peći čija je neispravnost, ističu u današnjem priopćenju, bila uzrok povećanog broja požara na širem području županije.

Upozorava da je u siječnju ove godine na širem području županije buknulo mnogo požara u Svetoj Nedelji, Samoboru, Velikoj Gorici, Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom, Ivanić-Gradu te u općinama Brckovljanima i Orle. Osim velike štete, u požarima je nažalost bilo i poginulih i ozlijeđenih osoba. Po inspekcijskom nadzoru, kako navode, uzročnici požara na objektima su ložišta peći, dimovodni kanali i neispravni električni uređaji i instalacije.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Od 1. do 31. siječnja ove godine u Zagrebačkoj županiji buknulo je 76 požara, od čega 48 na objektima, 23 na otvorenome te pet požara na prometnim sredstvima. Osim toga, vatrogasci su imali još dodatnih 13 tehničkih intervencija, napominje zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, koji poziva stanovništvo županije da učini sve kako bi se spriječili požari.

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poziva i dobrovoljna vatrogasna društva da osiguraju tehnički ispravna vatrogasna vozila s punim spremnicima sredstva za gašenje te ispravnu vatrogasnu opremu radi što bržeg izlaska na intervenciju.

Radi dojava o požaru i drugih potreba za intervenciju vatrogasaca mogu se nazvati besplatni brojevi telefona 193 ili 112, podsjeća u priopćenju Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene