Gotovo svaki potres u Petrinji narušava i onako narušenu statiku zgrada. Vatrogasci su nekidan sve počistili, ali posljedica jučerašnjeg i današnjeg potresa su nova žbuka i crijepovi i cigle na podu. Posljednji potres je pogodio Petrinju u četvrtak nešto prije 18.30 sati.


I ovaj potres u četvrtak je nanio dodatnu štetu narušenim kućama i uplašenim građanima. Bilo je poziva građana, ali nije bilo intervencija bez obzira na dodatna urušavanja. Vatrogasci će u petak ponovno sve obići.

U zadnja 24 sata, vatrogasci su na tom području imali 1006 intervencija s 504 vatrogasca u 204 vatrogasna vozila. Slaže se s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem o evakuaciji stanovništva iz centra Petrinje.

''Ovdje je velika opasnost i svakodnevno su zgrade sve nestabilnije. Zbog onoga što mi vidimo, preporučio bih svima da ne idu u centar grada jer zaista svakoga trenutka nešto može opasti'', izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Za sada su, kaže, imali šestero ozlijeđenih vatrogasaca, a nakon zadnjeg potresa u četvrtak, još je jedan ozlijeđeni koji je pao s ljestvi. Nalazi se u bolnici zbog uganuća koljena.

''Konstantan rad je naša zadaća. Raščišćavanje i uklanjanje opasnosti za građane s krovova, skidanje dimnjaka, uz rad s vlasnicima kuća, ali i raznim tvrtkama koje su kod nas na ispomoći. Moramo djelovati organizirano i sigurno'' kazao je Tucaković.

Kako su organizirano dovodili ekipe, tako će i sustavno smanjivati broj ljudstva ljudstva na terenu, sukladno potrebama, ali i terenu, kao i vremenskim uvjetima.

''Ako jako zahladi i neće se moći raditi, naravno da ćemo to malo prekinuti pa se opet vratiti. No sve dežurne ekipe će ostati ovdje'', istaknuo je Tucaković.

Vatrogasci pomažu na pogođenom području - 3 Vatrogasci na pogođenom području, poginuo član DVD-a. Glavni zapovjednik: "I šestorica kolega su ozlijeđena"

Domagoj Mikić Nakon tragedije u Petrinji vatrogasci apeliraju na volontere: Nemojte riskirati svoj život!

Osvrnuo se i na ljude koji dolaze u ruševne dijelove kako bi se samo fotografirali.

''To je vrlo opasno. Građani ne bi trebali ići blizu bilo kakvih opasnosti, a posebno ne kod rupa koje se mogu dodatno zarušiti. To predstavlja problem kao i sve cigle koje vise, ali mi radimo i uklanjamo, pomažemo i ostat ćemo dokle god to bude potrebno'', zaključio je glavni vatrogasni zapovijednik.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju