Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plamen se razbuktao

Vatra s roštilja izmakla kontroli, požar gasila dva kanadera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je 57-godišnji muškarac pripremao roštilj ispred kuće u Mihanićima u dubrovačko neretvanskoj županiji, vatra je izmakla kontroli i proširila se na okolno područje. Požar je gasilo više od 50 vatrogasaca i dva kanadera.

Jučer oko 13:30 sati buknuo je požar u Konavlima, koji je intervencijom JVP Konavle, Župa dubrovačka i pripadnika Interventne vatrogasne postrojbe, sa ukupno 12 navalnih vozila, više od 50 vatrogasaca i dva kanadera lokaliziran u 16:45 sati, priopćila je dubrovačka policija.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

>> VIDEO Gori kod Vodica, vatru gasi kanader

Utvrđeno je kako je 57-godišnjaku, dok je pripremao roštilj ispred kuće, vatra izmakla kontroli i proširila se na okolno područje. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Opožareno je oko 10 ha niskog raslinja i jedan električni stup, a materijalna šteta će se naknadno utvrditi.

Policija podsjeća stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na snazi zabrana spaljivanja biljnog otpada i loženja vatre na otvorenom prostoru. Zabranjeno je ložiti odnosno upotrebljavati otvorenu vatru na svim mjestima na kojima ista može prouzročiti nastanak i širenje požara otvorenog prostora, a naročito blizu šumskih površina i mjesta na kojima ili u blizini kojih borave ljudi. Izazivanje požara podložno je prekršajnoj pa i kaznenoj odgovornosti te visokim novčanim kaznama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene