Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema proračunske stavke

Varga: HZZO ne može posuditi novac Imunološkom zavodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je danas kako HZZO ne može posuditi pet milijuna kuna Imunološkom zavodu jer bi za to morao imati posebnu proračunsku stavku budući da posluje unutar državnog proračuna, pa zbog toga zajedno s Ministarstvom gospodarstva za iduću sjednicu Vlade priprema alternativni prijedlog.

Član Nadzornog odbora Imunološkog zavoda Ivan Rude najavio je jučer da će Nadzorni odbor zatražiti da država spasi Zavod, odnosno da im osigura pet milijuna kuna za isplatu plaća, normalno funkcioniranje i proizvodnu dozvolu.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

"S Ministarstvom gospodarstva za sljedeću sjednicu Vlade pripremamo alternativni prijedlog kako bi osigurali dovoljno sredstava da se prebrodi kriza unutar Imunološkog zavoda i da potencijalni investitori mogu pokrenuti dubinsko snimanje, kako bi se pokrenuo novi životni ciklus Imunološkog", izjavio je Varga novinarima nakon Vladine sjednice.

Varga i Lalovac se dogovorili: HZZO izlazi iz državne riznice 1. siječnja

Rekao je da se alternativni put traži preko poslovnih banaka, a očekuje se i prihod od nekih proizvoda Imunološkog zavoda koji su plasirani na inozemno tržište.

"Mislili smo da ćemo moći na ovaj način, kroz državnu birokraciju, ali nismo uspjeli naći put. Tražimo alternativni put preko poslovnih banaka, prvenstveno Ministarstvo gospodarstva koje je nositelj odgovornosti prema Imunološkom", rekao je.

I ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je danas da će na idućoj sjednici Vlade biti donesena odluka o Imunološkom zavodu. Tom odlukom se definira daljnji proces ulaska strateškog partnera u Zavod, te rješava problem isplate plaća i nastavka proizvodnje, kazao je Vrdoljak.

"Jučer smo dobili sva pozitivna mišljenja i jamčim da će na slijedećoj Vladi biti ta odluka i da se ide dalje u proceduru", rekao je Vrdoljak novinarima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene