Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izjava za Novu TV

Varga: Do ljeta treba riješiti problem smjenskog rada u bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ministar zdravlja Siniša Varga za novu TV najavio je svoje prve poteze. Pred njim je, svjestan je, teška godina. Danas se neformalno družio s novinarima. Najavio je smjenu nekih sanacijskih upravitelja, rekao da će se sastati sa sindikatima, ali i mijenjati predviđeni plan razvoja bolnica, takozvani Masterplan.

Novi ministar zdravlja Siniša Varga vidi puno prostora za poboljšanje sustava i planira prije ljeta riješiti pitanje smjenskog rada u bolnicama. Smijenit će, kaže, i neke sanacijske upravitelje u bolnicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dug bolnica 1,2 milijarde kuna Varga: Nacionalnim planom razvoja bolnica profunkcionirat će zdravstveni sustav Slika nije dostupna Masterplan bolnica Ministar zdravlja ima novi dokument. Što to znači za pacijente?

Nužne su, rekao je, promjene Masterplana koji stupa na snagu 1. rujna ove godine. Protivi se izdvajanju pomoćnog osoblja iz bolnica, popularno nazvanog outsorcing.

Svestrani Siniša Varga novi je ministar zdravlja!

'Prvi koraci su svi orijentirani prvenstveno na pacijente. Kada rješimo sve vezano za pacijente onda krećemo na bolnice i ostalo', rekao je Varga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene