Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi ministar zdravlja Siniša Varga za novu TV najavio je svoje prve poteze. Pred njim je, svjestan je, teška godina. Danas se neformalno družio s novinarima. Najavio je smjenu nekih sanacijskih upravitelja, rekao da će se sastati sa sindikatima, ali i mijenjati predviđeni plan razvoja bolnica, takozvani Masterplan.


Novi ministar zdravlja Siniša Varga vidi puno prostora za poboljšanje sustava i planira prije ljeta riješiti pitanje smjenskog rada u bolnicama. Smijenit će, kaže, i neke sanacijske upravitelje u bolnicama.

Vezani članci Aladrović i Malenica predstavili plan unaprjeđenja sustava socijalne skrbi - 1 Kako je reporter Dnevnika Nove TV ministrima pokazao da će akcijski plan unapređenja sustava socijalne skrbi biti gotovo neprovediv: "Jako teško je odgovoriti na ovo pitanje..." Branko Bačić Bačić: "Čvrsto stojimo iza ministra Beroša, niti jedan ministar u posljednjih 20 godina nije se suočio s izazovima s kojima se suočio on"

Nužne su, rekao je, promjene Masterplana koji stupa na snagu 1. rujna ove godine. Protivi se izdvajanju pomoćnog osoblja iz bolnica, popularno nazvanog outsorcing.

Svestrani Siniša Varga novi je ministar zdravlja!

'Prvi koraci su svi orijentirani prvenstveno na pacijente. Kada rješimo sve vezano za pacijente onda krećemo na bolnice i ostalo', rekao je Varga.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook