Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjednici tiho prosvjeduju

'Došli smo na Markov trg i pod cijenu privođenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjed na Markovom trgu je završio, prosvjednici su se zaputili prema donjem gradu, jer smatraju da bi ih policija mogla uhititi. Pridružio im se i Ivan Pernar.

Prosvjednici su se spustili na Trg bana Jelačića i trenutno raspravljaju kamo će se dalje zaputiti. Tamo im se pridružio Ivan Pernar koji je rekao da je najbitnije da je 'šetnja Markovim trgom bila mirna' te da nije bilo remećenja javnog reda i mira. Još jednom je ponovio kako je njemu na protuustavan način ograničeno kretanje gradom i da će se žaliti na odluku suda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pernar se tuži na policijski tretman Organizator protuvladinog prosvjeda: Policija mi je prijetila Slika nije dostupna Najavljen za danas Prosvjed protiv Vlade u 13 sati na Markovu trgu?

Dio prosvjednika koji već mjesec dana prosvjeduju protiv vlade u redovitim okupljanjima u centru Zagreba, odlučio se maskirati u turiste i tako izboriti prosvjed na Markovu trgu. No, jedni od njih tvrde kako je to tihi prosvjed, a drugi samo da šetaju gradom.

'Kao što vidite, to su mirni prosvjedi, neorganizirani', rekao nam je jedan od prosvjednika ispred Banskih dvora. Istaknuo je da ovo nije 'njihov' trg i da su prosvjednici odlučili tamo doći i pod cijenu privođenja.

Jedan od policajaca trenutno legitimira prosvjednike. Na Markovom trgu nalaze se tri policijska vozila.

Između 15 i 20 prosvjednika prethodno se okupilo pred crkvom Sv. Marka i tiho se mole. Jedan od njih na leđima ima transparent na kojem piše da se moli ispred Markove crkve jer je tu kršten. Zapalio je svijeću i položio križ ispred ulaza u Markovu crkvu.

Nakon toga prosvjednici se udaljuju od ulaza Markove crkve i kreću dalje. Jedan od prosvjednika položio je križ i ispred Banskih dvora. Križ i molitvu ponovili su i ispred ulaza u zgradu Hrvatskog sabora.

Iako je najavljivao kako će poći s njima, Ivan Pernar, organizator Facebook prosvjeda, ipak se predomislio u posljednji trenutak. 'Neću ići gore jer će me uhititi', rekao nam je Pernar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene