Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prosvjed na Markovom trgu je završio, prosvjednici su se zaputili prema donjem gradu, jer smatraju da bi ih policija mogla uhititi. Pridružio im se i Ivan Pernar.


Prosvjednici su se spustili na Trg bana Jelačića i trenutno raspravljaju kamo će se dalje zaputiti. Tamo im se pridružio Ivan Pernar koji je rekao da je najbitnije da je 'šetnja Markovim trgom bila mirna' te da nije bilo remećenja javnog reda i mira. Još jednom je ponovio kako je njemu na protuustavan način ograničeno kretanje gradom i da će se žaliti na odluku suda.

Vezani članci Pisanje testa Imaju dobar razlog: Zabranili su sve ispite za učenike od 6 i 7 godina Grčka Pokušavaju spasiti sezonu: Zabranili necijepljenima ulaz u zatvoreni dio restorana i kafića

Dio prosvjednika koji već mjesec dana prosvjeduju protiv vlade u redovitim okupljanjima u centru Zagreba, odlučio se maskirati u turiste i tako izboriti prosvjed na Markovu trgu. No, jedni od njih tvrde kako je to tihi prosvjed, a drugi samo da šetaju gradom.

'Kao što vidite, to su mirni prosvjedi, neorganizirani', rekao nam je jedan od prosvjednika ispred Banskih dvora. Istaknuo je da ovo nije 'njihov' trg i da su prosvjednici odlučili tamo doći i pod cijenu privođenja.

Jedan od policajaca trenutno legitimira prosvjednike. Na Markovom trgu nalaze se tri policijska vozila.

Između 15 i 20 prosvjednika prethodno se okupilo pred crkvom Sv. Marka i tiho se mole. Jedan od njih na leđima ima transparent na kojem piše da se moli ispred Markove crkve jer je tu kršten. Zapalio je svijeću i položio križ ispred ulaza u Markovu crkvu.

Nakon toga prosvjednici se udaljuju od ulaza Markove crkve i kreću dalje. Jedan od prosvjednika položio je križ i ispred Banskih dvora. Križ i molitvu ponovili su i ispred ulaza u zgradu Hrvatskog sabora.

Iako je najavljivao kako će poći s njima, Ivan Pernar, organizator Facebook prosvjeda, ipak se predomislio u posljednji trenutak. 'Neću ići gore jer će me uhititi', rekao nam je Pernar.