Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiva sjednica Vlade

Uzbudljiv dan u Vladi: Od krivog smjera do kalašnjikova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na današnjoj sjednici Vlade bilo je svega, od smijeha do tmurnih vijesti. Čak su i prije samog početka sjednice vladajući pokazali kako se ni sami ne pridržavaju zakona koje propisuju.

Krivi smjer

Pročitajte i ovo Nova objava Zorana Milanovića Videoporuka s Pantovčaka VIDEO Nova objava Zorana Milanovića: "Evo tko je AP..." Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Naime, kamere Nove TV uhvatile Vesnu Pusić i Radimira Čačić kako su se u Vladu dovezli iz krivog smjera, a premijer Zoran Milanović se iz Vlade odvezao - također u krivom smjeru. Vozači su ministricu Pusić i potpredsjednika Čačića kao i obično dovezli ispred Vlade, ali ovaj put iz krivog smjera. Nakon što su iskrcali ministre, službeni vozači nastavili su voziti u krivom smjeru. No, nisu oni jedini. Nakon sjednice Vlade isto je učinio i vozač premijera Zorana Milanovića.

>> A sad VIDEO: Pusić i Čačić došli iz krivog smjera, a Milanović otišao!

Zaigrajte nagradnu igru Vlade

Nakon što su počeli sa sjednicom, na dnevnom redu Vlade našao nacrt prijedloga Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom kojim Vlada misli stati na kraj sivoj ekonomiji. Svaki izdani račun automatski će se bilježiti u Poreznoj upravi tako da se više neće moći lažno prikazivati prihode. Naime, više od 20.000 ugostitelja prijavljuje dnevni promet od svega 100 kuna. Vlada 2013. u proračunu očekuje pola milijarde kuna više, a u svakoj idućoj godini i milijardu.

Ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec pojasnila je da Vlada najviše računa na pomoć građana. 'Građani će biti motivirani da prijavljuju sve one koji im ili nisu izdali račun ili račun koji su dobili nije prošao kroz sustav Porezne uprave. Od kraja listopada krećemo s akcijom u kojoj ćemo građane upoznati s pravima i obvezama. Građanima će se objašnjavati da je svakim računom koji nije izdan po zakonu pojedinac oštetio državu i ostale građane koji pošteno plaćaju porez. Bit će to svojevrsna nagradna igra', kazala je šefica Porezne uprave.

>>'Nagradna igra' Vlade: 'Cinkajte' i zaradite do 500 kuna!

Ne treba nam MMF

Nakon što je Europska banka za obnovu i razvoj objavila crnu prognozu u kojoj predviđa da će Hrvatska ovu godinu završiti s gospodarskim minusom od 1,2 posto BDP-a, Linić je kazao kako svatko može procjenjivati. 'To svi rade, a mi radimo', kazao je Linić te dodao kako je kriza velika i u svijetu i kod nas. Na pitanje može li Vlada ispuniti obećanje u štednji ili će nam ipak biti potreban MMF Linić je kazao: 'Već sam milijun puta rekao da ova Vlada radi svoj posao i MMF nam ne treba. Mi svoje obveze znamo, možemo i ispunjavamo'.

>> Odzvonilo lažnom prijavljivanju prometa: Vlada će imati uvid u svaki račun!

Otpis kalašnjikova

Za smijeh vladajućih zaslužni su bili kalašnjikovi. Naime, Vlada je odlučila Marinskom korpusu SAD-a darovati 1200 komada jurišnih pušaka AK-47 mađarske proizvodnje za potrebe obuke njihovih pripadnika. Hrvatska ima viška navedenih pušaka. Transport oružja, vrijednog oko 445 tisuća kuna bez PDV-a, organizirat će i financirati američki Marinski korpus.

>> Milanović s osmijehom od uha do uha poklanja kalašnjikove SAD-u!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene