Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osim kazni, ima i nagrada

'Nagradna igra' Vlade: 'Cinkajte' i zaradite do 500 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim kazni za neuzimanje računa, Vlada je za građane pripremila i nagrade.

Nakon što je ministar financija Slavko Linić predstavio nacrt prijedloga Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom kojim Vlada misli stati na kraj sivoj ekonomiji, ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec pojasnila je da Vlada najviše računa na pomoć građana.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca

'Građani će biti motivirani da prijavljuju sve one koji im ili nisu izdali račun ili račun koji su dobili nije prošao kroz sustav Porezne uprave. Od kraja listopada krećemo s akcijom u kojoj ćemo građane upoznati s pravima i obvezama. Građanima će se objašnjavati da je svakim računom koji nije izdan po zakonu pojedinac oštetio državu i ostale građane koji pošteno plaćaju porez. Bit će to svojevrsna nagradna igra', kazala je šefica Porezne uprave.

Građani će tako 'cinkanjem' moći zaraditi i do 500 kuna. Tako će, drže u Poreznoj upravi, biti dvostruko motivirani - i za uzimanje računa da ne bi bili kažnjeni u iznosu od 200 do 2.000 kuna, i za prijavljivanje prekršitelja. 'No, to ne znači da će ispred svake trgovine ili kafića stajati inspektori Porezne uprave', kazala je Čavlović Smiljanec.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene