Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intenzivna potraga

INCIDENTI U SLAVONIJI Policija traži grafitere koji oskvrnjuju groblja, spomenike i crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvredljivi grafiti ponovno su uočeni na području Cvelferije u županjskom kraju.

PU vukovarsko-srijemska je izvijestila da je jutros u Gunji, na zidu crkve u Ulici Vladimira Nazora, uočen grafit. Također su u Strošincima te u Drenovcima uočeni grafiti neprimjerenog sadržaja. Ispisanim porukama vrijeđaju se Srbi, Židovi, a neke pak veličaju ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

Policija navodi kako je u tijeku očevid kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna.

'Grafiterski izgredi' zaredali su u posljednjih tjedan dana.

Neprimjereni grafiti ispisani lak sprejem osvanuli su na spomeniku podignutom u počast borcima iz Drugog svjetskog rata te na pročelju Doma zdravlja u ulici V. Nazora u Strošincima, spomeniku podignutom u počast borcima iz Drugog svjetskog rata u Soljanima, Pravoslavnom groblju u Drenovcima, a nepoznati je počinitelj ispisao i uvredljiv sadržaj u unutrašnjosti Pravoslavne crkve u Rajevu Selu, izvijestila je policija Vukovarsko-srijemska.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene