Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije pokvareni bojler

Utvrđen uzrok trovanja djeteta ugljikovim monoksidom u Osijeku

Kupaonica, ilsutracija (Foto: Getty Images)
Kupaonica, ilsutracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Povećanje koncentracije ugljikova monoksida uslijed istovremenog rada više kućanskih aparata te zatvorenih prozora i vrata kupaonice uzrok je trovanja djeteta ugljikovim monoksidom u srijedu uvečer u Osijeku, izvijestila je policija u petak.

Policija je u srijedu uvečer obaviještena iz osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) da su zaprimili dijete u pratnji majke i da sumnjaju u trovanje ugljikovim monoksidom prilikom kupanja u kupaonici.

Provedenim izvidima u četvrtak policija je, u nazočnosti djelatnika tvrtke "Dimnjak" i djelatnika "HEP Plina", utvrdila da su vrijednosti ugljikova monoksida i metana u normali, kao i da je bojler u ispravnom stanju.

Uzrok trovanja ugljikovim monoksidom splet je okolnosti, odnosno istovremeni rad više kućanskih aparata te zatvoreni prozori i vrata kupaonice, zbog čega je došlo do povećanja koncentracije ugljikova monoksida, napominju u policiji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Od Šume Striborove do Baldricka Milanović: ''Ova je Vlada najprljavija u hrvatskoj povijesti, ovo poprima dimenzije nacionalne katastrofe''

Ravnateljstvo osječkog KBC-a u četvrtak je izvijestilo da je djevojčica u dobi od nepune tri godine primljena u Kliniku za pedijatriju zbog akutne intoksikacije ugljikovim monoksidom.

Nakon učinjene obrade i kraće opservacije otpuštena je kući dobrog općeg stanja i urednog statusa, priopćili su iz osječkog KBC-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene