Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivac je tihi ubojica

Trogodišnje dijete u Osijeku hospitalizirano zbog trovanja: Doznajemo u kakvu je stanju

Aktualno Galerija Matea Drmić - 1 Matea Drmić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Matea Drmić - 2 Matea Drmić - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matea Drmić - 3 Matea Drmić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Matea Drmić - 4 Galerija 1/4 >>
Trogodišnja djevojčica iz Osijeka otrovala se ugljičnim monoksidom. Na svu sreću majka je brzo reagirala i dijete je nakon pregleda pušteno iz bolnice.

Togodišnje dijete u Osijeku umalo se otrovalo ugljičnim monoksidom. Majka je u kupaonici uočila da mu nije dobro te je brzo potražila pomoć liječnika.

Policija je izvijestila da sumnja u trovanje ugljičnim monoksidom do čega je došlo prilikom kupanja. Dijete je primljeno na pedijatriju KBC-a Osijek. Sve okolnosti policija još ispituje.

Pročitajte i ovo Nove plaće; ilustracija - 4 nisu svi zadovoljni Kolike će plaće imati medicinske sestre, učitelji, policajci? "Inflacija pojede povećanje prije nego što sjedne plaća"

Nakon što su djevojčicu pregledali liječnici, otpuštena je kući. Iz bolnice tvrde da je dobrog općeg stanja. Inače, djevojčica je za vrijeme trovanja bila s majkom koja je odmah shvatila da je loše te je brzo reagirala.

Policija, liječnici i struka pozivaju sve građane da bojlere i dimovodne sustave servisiraju redovno jer je to jedini način kako bi se tragedija izbjegla. Ugljični monoksid još nazivaju i tihim ubojicom jer nema miris.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 financijska osobnost Štediša, rasipnik ili kockar: Otkrijte koji ste od ovih 7 tipova i što to znači

U slučaju udisanja veće koncetracije posljedice su najčešće smrtonosne jer je ugljični monoksid lakši od zraka i u slučaju udisanja sprječava dotok kisika u pluća i uzrokuje gušenje.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene