Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LAŽIRAO POSLOVNE KNJIGE

Policija prijavila 22-godišnjaka: Utajio više od dva milijuna kuna poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska policija kazneno je prijavila 22-godišnjaka zbog štete od dva milijuna kuna nanesene državnom proračunu. Sumnjiči se zbog utaje poreza te povrede obveze vođenja poslovnih knjiga.

Vukovarsko-srijemska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 22-godišnjeg mladića iz Nuštra zbog sumnje u utaju poreza  te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Vukovara, u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine u poslovnim knjigama iskazivao porez protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, pa je to trgovačko društvo steklo nepripadajuću imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu većem od dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ide mu kaznena prijava Utajom poreza na prodaji vozila oštetio državni proračun za skoro 600.000 kuna

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna podignuta optužnica USKOK raskrinkao zločinačku skupinu: Direktor organizirao prevaru tešku više od 6,2 milijuna kuna?

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove u skladu s odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je trebao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene