Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva desetljeća na sudu

Ustavni sud odlučio o Prevlaci: Obitelji iz Konavala ostvarile prvu pobjedu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo dva desetljeća na sudu, tridesetak obitelji iz Konavala ostvarilo je prvu pobjedu u borbi za povrat oduzete zemlje na Prevlaci.

Najjužniji hrvatski poluotok mogao bi se uskoro vratiti svojim starim vlasnicima. I nakon 17 godina po sudovima, Ivo Radičević vjeruje u konačnu pobjedu. 'Apsolutno ćemo pobijediti, tu nije ništa sporno, mi smo dobili veliku bitku', kazao je Radičević, nasljednik zemlje na Prevlaci.

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Ustavni sud odlučio je u korist prve od 29 obitelji, i i naglasio kako se radi o pilot odluci, koja se primjenjuje na sve identične slučajeve. Odvjetnik obitelji tvrdi, ključno je bilo dokazati kako je zemljište vlasnicima oduzela Jugoslavija. 'Ova druga činjenica je isto važna, jer više ne dopušta tijelima koje će donositi odluke da govore da ne mogu vratiti zemlju jer je vojno strateški važna', kazao je odvjetnik obitelji Vladimir Gredelj.

>>
Počeo spor bivših vlasnika zemljišta na Prevlaci protiv države

Na Prevlaci se već dugo planiraju hoteli, igrališta za golf i slični turistički sadržaji. Zemljište je postalo jako vrijedno, a ukoliko obitelji do kraju dokažu svoje vlasništvo, država će morati vratiti zemlju ili isplatiti veliki novac, mnogo više od 80 lipa po kvadratu koliko je dosada nudila.

'Mislim da to objektivno vrijedi, u najmanju ruk, nekih 200 do 250 eura po kvadratnom metru', kazao je Gredelj. Ustavni sud je rekao svoje, konačnu odluku o povratu zemlje donjet će Ministarstvo pravosuđa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene