Policijska postaja u Zadru (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Policijska postaja u Zadru (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Odvjetnica obrane Ana Buljan kazala je da je Ustavni sud tako odlučio nakon što su podnijeli ustavnu tužbu. Petorica mladića koja su osumnjičena za višestruko grupno silovanje maloljetnice puštena su iz pritvora prije tjedan dana.


Ustavni sud donio je odluku da je u slučaju grupnog silovanja u Dalmaciji povrijeđeno pravo na slobodu osumnjičenika. Donijeli su je nakon što je obrana podnijela ustavnu tužbu. Ovu odluku je za 24sata potvrdila jedna od odvjetnica obrane, Ana Buljan.

Vezani članci Kuća u Rogotinu u kojoj je ubijen 29-godišnjak Smrtno stradao u obiteljskoj kući: Policija objavila detalje stravičnog ubojstva mladića u Rogotinu Zlostavljanje, ilustracija Šokantan zločin u Splitu: Majka iz pakla silovala vlastitog sina, osuđena je na nepunih pet godina zatvora

"Mogu potvrditi da je Ustavni sud RH donio odluku da je u konkretnom predmetu povrijeđeno pravo na slobodu. Odnosno Ustavni sud RH je utvrdio da je istražni zatvor određen povredom konvencijskih propisa i suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku. Druge informacije o predmetu ne bih iznosila", rekla je Buljan za 24sata.

Podsjetimo, petorica mladića osumnjičena za grupno silovanje djevojčice u okolici Zadra puštena su iz pritvora prije tjedan dana. Kako im je pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nakon ispitivanja svih svjedoka u slučaju više nema razloga da ih se zadržava u zatvoru.