Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRDILA ODVJETNICA OBRANE

Ustavni sud odlučio da je "povrijeđeno pravo na slobodu" osumnjičenika u slučaju grupnog silovanja u Dalmaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnica obrane Ana Buljan kazala je da je Ustavni sud tako odlučio nakon što su podnijeli ustavnu tužbu. Petorica mladića koja su osumnjičena za višestruko grupno silovanje maloljetnice puštena su iz pritvora prije tjedan dana.

Ustavni sud donio je odluku da je u slučaju grupnog silovanja u Dalmaciji povrijeđeno pravo na slobodu osumnjičenika. Donijeli su je nakon što je obrana podnijela ustavnu tužbu. Ovu odluku je za 24sata potvrdila jedna od odvjetnica obrane, Ana Buljan.

Pročitajte i ovo Policija traga za osumnjičenima za ratne zločine u Baranji kazneno prijavljeni Policija traga za osmoricom zbog ratnih zločina u Baranji: "Ozljeđivali su ih, nanosili im patnju i bol, neki su se pokušali ubiti" Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku

"Mogu potvrditi da je Ustavni sud RH donio odluku da je u konkretnom predmetu povrijeđeno pravo na slobodu. Odnosno Ustavni sud RH je utvrdio da je istražni zatvor određen povredom konvencijskih propisa i suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku. Druge informacije o predmetu ne bih iznosila", rekla je Buljan za 24sata.

Podsjetimo, petorica mladića osumnjičena za grupno silovanje djevojčice u okolici Zadra puštena su iz pritvora prije tjedan dana. Kako im je pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, nakon ispitivanja svih svjedoka u slučaju više nema razloga da ih se zadržava u zatvoru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene