Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije požalio ni sekunde

Rimac proizvodi jedinstvene automobile, a nema svoj auto OBJASNIO ZAŠTO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi odgovorio široj javnosti na pitanje koje zanima mnoge, Mate Rimac, uspješni poduzetnik i inovator, na svojem je Facebook profilu objavio status u kojem objašnjava zašto nema svoj automobil.

Osnivač tvrtke Rimac Automobili započeo je objavu s pitanjem s kojim se izuzetno često susreće, a to je pitanje o automobilu kojeg vozi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Utrka na -5 stupnjeva ''PAO'' JE I LEGENDARNI VEYRON Rimčev superautomobil dobio sa svega 20% baterije Slika nije dostupna Pojavio se i pretendent TOP 5 NAJBRŽIH ELEKTRIČNIH "ZVIJERI" Da, Rimčev Concept One je i dalje kralj ceste

'Velik broj ljudi ostane u čudu kada im kažem da zapravo ne posjedujem automobil', napisao je Rimac te nastavio kako iako voli automobile trenutno ima neke druge prioritete.

'Da, prošle sam godine prikupio investicije u vrijednosti od 10 milijuna eura, a tvrtka sada broji preko 100 zaposlenika i odlično posluje. No na konto širenja tvrtke odlučio sam radije zaposliti dodatni kadar i uložiti u CNC strojeve nego sebi kupiti automobil', objasnio je Rimac.

I Mate Rimac je u Ženevi - ali razlog nije Concept_One

U svojoj je objavi na Facebooku napisao kako trenutno jedini automobil koji vozi je sestrina Škoda Fabia.

'Ponekad vozim Katarinin Mini (kojeg smo upravo prodali) ili plavi Concept_One koji je uvijek na nekim testiranjima ili eventima, tako da i nije baš slobodan za slobodno korištenje. Službeni automobil tvrtke je BMW 535d karavan koji je dečkima potreban u svakom trenutku, stoga ga rijetko vozim. Ima trenutaka kada nemam ni jedan automobil na raspolaganju, no i to je u redu s obzirom da obožavam voziti svoj Greyp bike', piše Mate Rimac.

Od automobila koje je vozio nabrojio je LaFerrari, Koenigsegg Agera S, Pagani Huayra, Lykan Hypersport...

'Moram priznati da ponekad žalim što nemam svoj automobil, iz razloga što u njemu možete držati stvari koje nitko neće dirati. To je jedna nešto što me ponekad nervira - često gubim stvari i stalno ih sve moram nositi sa sobom', napisao je Rimac.

U objavi je kazao i kako je posljednji automobil koji je bio u njegovu vlasništvu bio crni X6 kojeg je prodao još 2012. godine kako bi mogao isplatiti plaće svojim radnicima.

'Odluka je to za koju nisam požalio ni sekunde', dodaje.

Najavio je kako će nakon što automobili budu dostavljeni kupcima i sam posjedovati jedan Concept_One, no, kako kaže, za to će trebati još neko vrijeme.

'Kupit ću automobil, jednog dana i bit će to jako dobar auto, no trenutno nije pravo vrijeme za to', napisao je Rimac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene