Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća riba u prepunom moru

Uspješna turistička sezona: Usprkos ogromnoj konkurenciji, jedan hotel proglašen je najboljim u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je puna uspješnih turističkih priča. To je grana koja je u Hrvatskoj najzelenija. I svi se trude, prate trendove, smišljaju vlastite. No u moru velikih riba uvijek je jedna najveća. Ovo je priča o najboljima čiji je rad nagrađen na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma.

Rovinjski Monte Mullini proglašen je najboljim hotelom, Uniline Travel Company iz Pule najboljom agencijom, a grad Split ponio je titulu turističke destinacije godine.

Pročitajte i ovo Jadrolinija trajekt Može primiti do 1800 putnika VIDEO 18 milijuna eura vrijedna investicija za što bolju ljetnu sezonu: Goste očekuje usluga dostojna kruzera Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Deseti rođendan rovinjskog hotela Monte Mulini nije mogao bolje započeti jer nema ljepšeg poklona od priznanja da si najbolji.

Monte Mulini: "Znamo kuda idemo i što želimo"

„Svi znamo da je hotel spoj različitih zanimanja, profesija i potrebno je biti vrhunski u svim područjima“, kaže Lovorka Androšić, direktorica nagrađenog hotela.

U vrijeme kada konkurencija raste važno je znati iskočiti i pratiti svjetske trendove te gostu pružiti čak i ono što ne očekuje.

„Od samih početaka znamo kuda idemo i što želimo, imamo jasno postavljenu viziju i ciljeve što postižemo kroz kontinuirani rad na zadovoljstvo gostiju, na zadovoljstvo zaposlenih“, kaže Androšić.

Uniline: "Hrvatska kvaliteta je dobra kvaliteta"

Prije 20 godina u Unilineu je bilo zaposleno troje ljudi. Danas ih je više od 200. Pružili su usluge preko tri milijuna gostiju. Svaki tren čekaju i preseljenje u novih tri tisuće četvornih metara.

„Hrvatska kvaliteta je dobra kvaliteta, mi često mislimo da nismo dobri, a jesmo. Odlični smo i unutar toga mi smo našli neki balans s kojim smo danas evo na vrhu svega onoga što ima u agencijskom poslovanju“, kaže Boris Žgomba, predsjednik uprave nagrađene agencije.

Turisti Split vole i ljeti i zimi

Grad pod Marijanom turističko je odredište godine. Gosti ga vole i ljeti i zimi.

„Sviđaju nam se prirodne ljepote, želimo obići otoke zimi jer je tada mirno, nema puno gostiju, a posebna je i povijest mjesta“, kaže Trisha iz SAD-a dok Sean ističe kako su ih najviše oduševilo nedovoljno otkriveno hrvatsko vino i kuhinja.

Domaćin dodjele nagrada je dao sve od sebe. Mali Lošinj ugostio je i cijeli vikend mazio svoje goste.

„Mi smo zapravo počašćeni što smo kao mala otočna sredina imali priliku ugostiti preko 1300 vrhunskih turističkih djelatnika“, kaže Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja

Ovog vikenda slavit će se i novi rekord – stomilijunto noćenje.

Ministar turizma Gari Capelli kaže kako će praktički sezona završiti, a već će početi nova.

Hrvatska je definitivno, zaključuje ministar, u jednom novom turističkom iskoraku.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene