Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uskoro se ruši Kino Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne postoji više niti jedna zakonska prepreka za rušenje kina Zagreb na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu na mjestu na kojem će uskoro niknuti Hoto Cvjetni prolaz. Odlučilo je to Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja donošenjem dozvole kojom se investitoru omogućuje uklanjanje zgrade.

Odlukom o uklanjanju Kina Zagreb okončano je petogodišnje sudsko nastojanje Srpske pravoslavne crkvene općine u Zagrebu da vrati prostor koji joj je nekada pripadao. Odbijene su sve tužbe i žalbe, tako da je Hoto Grupa d.o.o. potvrdila vlasništvo građevine koja je prethodno bila u vlasništvu Kinematografa d.d.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Horvatinčić kreće s rušenjem Slika nije dostupna Horvatinčić još uvijek nema pravomoćnu dozvolu za rušenje tiskare

Protiv dozvole za uklanjanje Srpska pravoslavna crkva se žalila 2003. godine, a žalba je u svibnju iste godine bila odbijena od Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja, a 2006. godine Upravni sud Republike Hrvatske odbio je i tužbu pravoslavne crkve, čime je dozvola za uklanjanje objekta postala pravomoćna.

Cvjetni trg tako bi uskoro trebao promijeniti arhitektnosku vizuru izgradnjom Cvjetnog prolaza, koji bi se mogao nazvati kontroverznim jer je podijelo građane. Oni koji se nisu slagali s vizijom Tomislava Horvatinčića, predsjednika uprave Hoto grupe, u prvom redu udruga Pravo na grad i Zelene akcije su u nekoliko navrata uspješno organizirale prosvjede protiv građevnog projekta.

Planirani projekt u donjogradskom bloku Ilica - Preobraženska - Varšavska - Gundulićeva predviđa luksuzni centar i podzemnu garažu. Gradnja pored bivšeg Kina Zagreb predviđa i rušenje stare Vjesnikove tiskare i Vidrićeve kuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene