Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Saucha, Neven Budak i Slavko Goldstein došli u DORH podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja, vezano uz sumnjivu isplatu dnevnica.


Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda vlade Zorana Milanovića, zajedno s posebnim savjetnicima u istoj Vladi, Nevenom Budakom i Slavkom Goldsteinom,  došao je u ponedjeljak ujutro u DORH s namjerom da podnese kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, vezano za sumnjivu isplatu dnevnica.

Vezani članci Financijski obračun (Foto: Dnevnik.hr) Računovođa u Zagrebu optužen za malverzacije: S računa zagrebačke udruge isplatio si više od 250.000 kuna Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu

No prijavu nisu podnijeli jer je u međuvremenu slučaj pokrenulo samo Državno odvjetništvo.

Premijerovi savjetnici tvrde da nisu putovali niti su primili dnevnice. USKOK je potvrdio da su na sebe preuzeli vođenje izvida.

Slavko Goldstein je na pitanje novinara nalazi li se njegov potpis na dokumentima, rekao da se mora nalaziti po službenoj proceduri tog obračuna. 

Međutim, nije htio odgovoriti na pitanje zašto nije pokrenuo prijavu ukoliko je netko krivotvorio njegov potpis i stavlja mu se na teret da je koristio nešto što nije smio. "To je moja privatna stvar", rekao je Goldstein.