Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREDSJEDNICA KOMISIJE

Ursula von der Leyen na Novu godinu stiže u Hrvatsku: Ovo je razlog njezina dolaska

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen Foto: Afp
Čelnici država članica pozdravili su u četvrtak na samitu u Bruxellesu ulazak Hrvatske u šengenski prostor, a predsjednica Komisije Ursula von der Leyen doći će na Novu godinu u Hrvatsku u povodu ulaska u eurozonu i Schengen, rekao je u Bruxellesu premijer Andrej Plenković.

"Europsko vijeće pozdravlja ulazak Hrvatske u šengenski prostor od 1. siječnja 2023. godine", kaže se u zaključcima koje su čelnici država članica usvojili na svojem samitu u Bruxellesu.

Premijer Andrej Plenković rekao je da su mu svi čelnici čestitali i da se vesele našem ulasku u šengenski prostor i europodručje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković STATUS KANDIDATA ZA EU Premijer Plenković o povijesnoj odluci za Bosnu i Hercegovinu: Hrvatska će joj pomoći na tom putu

Pročitajte i ovo Zaklada Ana Rukavina - 5 U SUBOTU OD 20:15 Koncert Želim život i ove će godine ugrijati srca: Gledatelji će moći uživati u najboljim pjesmama hrvatskih zvijezda

Najavio je da će tim povodom u Hrvatsku 1. siječnja doći predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Plenković je dodao da će istodobni ulazak u europodručje i Schengen biti "primjereno obilježen kada dođe predsjednica Komisije".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene