Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Predrag Šustar (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Kako neslužbeno doznajemo, tehnički ministar Predrag Šustar ovaj će tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi.


Nakon što je, kao tehnički ministar, razriješio Borisa Jokića i njegov tim, ministar Predrag Šustar neće imenovati nove članove Ekspertne radne skupine, već će, kako neslužbeno doznajemo, ovaj tjedan imenovati dva nova voditelja koji će nastaviti rad na kurikularnoj reformi, a koji će biti na čelu novog Povjerenstva. Jedan voditelj bit će zadužen za STEM područje, a drugi za društveno humanističke znanosti, a navodno će se inzistirati na imenovanju članova akademske zajednice, koji nisu pripadnici političkih stranaka.

U radu samog Povjerenstva, neslužbeno doznajemo, inzistirat će se na povezivanju gospodarstvenika i tržišta rada.

Ured predsjednice: Kurikularna reforma mora se nastaviti

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je u utorak odvojene sastanke na temu Cjelovite kurikularne reforme s predstavnicima Stručnih radnih skupina Cjelovite kurikularne reforme te s predstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na čelu s predsjednikom akademikom Zvonkom Kusićem, a zaključak je oba sastanka da se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih dvojbi.

Iz Ureda predsjednice priopćeno je da se na oba sastanka razgovaralo o potrebnim promjenama postojećeg sustava obrazovanja koje bi pridonijele kvaliteti i modernizaciji nastave te konkurentnosti mladih po završetku školovanja.

Glavni zaključak oba sastanka je kako se reforma hrvatskog školskog sustava mora nastaviti i provesti te kako je potrebno osnažiti javnu raspravu u cilju razrješavanja svih nedoumica. Isto tako, zaključeno je kako treba učiniti sve kako bi mladi školovani ljudi nastavili živjeti i raditi u svojoj domovini, stoji u priopćenju Ureda predsjednice. (Hina)