Mirni prosvjed u Sisku (Foto: Edina Zuko/Pixsell)
Mirni prosvjed u Sisku (Foto: Edina Zuko/Pixsell)

Nekoliko stotina Siščana okupilo se na mirnoj prosvjednoj šetnji kroz grad pod nazivom "Sisak za Matu - Spinraza za sve".


Prosvjed su, posredstvom društvenih mreža, organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, te još nekim udrugama, kako bi dali potporu dječaku Mati Bešliću iz Siska, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosni lijek Spinrazu.

Vezani članci Curica sa spinalnom mišićnom atrofijom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tea ima šest mjeseci i uspješno demantira ministra zdravstva Prosvjed na Markovom trgu (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Nakon sastanka u Vladi iza zatvorenih vrata roditeljima s djecom koji su čekali na hladnoći, obratio se ministar

Prosvjedna povorka okupila se ispred "Sobe čuda" u Frankopanskoj ulici da bi, predvođena organizatorima i malim Matom u kolicima, prošla gradskom šetnicom do središta grada gdje je održan završni skup.

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

Sudionici s brojnim transparentima suprotstavili su se diskriminaciji u liječenju oboljelih od SMA, uz zahtjev da Spinraza mora biti svima dostupna.

"Za malog Matu i mnoge druge, više nema vremena", rečeno je s govornice. (Hina) 

Najtužnija priča koju ćete čuti ovoga Božića: S osam godina ovaj je dječak već izgubio gotovo sve na svijetu

Pun pogodak: Sedam poklona koji ne koštaju puno, ali su neprocjenjivi