Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europa zabrinuta

Upozorenje Hrvatskoj: Pazite da ne diskriminirate gay osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upozorenje je stiglo zbog skorašnjeg referenduma o ustavnoj definiciji braka

Vijeće Europe u petak je na konferenciji u Beogradu upozorilo Hrvatsku da ne smiju napraviti ništa što bi moglo diskriminirati homoseksualnu populaciju, objavio je Reuters, a upozorenje je stiglo zbog skorašnjeg referenduma o ustavnoj definiciji braka kojim udruga 'U ime obitelji' traži da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak zajednica između žene i muškarca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliki udarac konzervativcima Povijesni dan za Švicarce: Odlučili da istospolni parovi mogu sklopiti brak i posvojiti djecu Slika nije dostupna Idu do kraja Inicijativa 'U ime obitelji' prikupila 380.000 potpisa - Dovoljno za referendum!

>> Sabor odlučio: Na referendum o definiciji braka idemo 1. prosinca!

'Članstvo u Europskoj uniji ne jamči automatsko poboljšanje na području ljudskih prava, kao što smo i vidjeli u mnogim slučajevima do sada. Smatram da Europski sud za ljudska prava zemljama članicama daje prilično široke smjernice po pitanju istospolnih brakova i partnerstva, tako da u Europi ne postoji jedinstveni standard u vezi toga. Bio sam jako dirnut nedavnom izjavom Pape koji je najavio manje isključivi pristup prema osobama homoseksualne orijentacije i nadam se da hrvatske vlasti neće poduzimati ništa što bi moglo diskriminirati LGBT osobe, isto kao što se nadam da će sve zemlje u regiji postići napredak po tom pitanju', rekao je Nils Muiznieks, član Vijeća za ljudska prava.

Reuters nadalje podsjeća kako su zemlje Balkana vrlo sporo napredovale po pitanju prava homoseksualaca, te navodi kako odluka o referendumu u Hrvatskoj stiže nakon što je srbijanska vlada u rujnu zabranila održavanje Gay Pridea treću godinu za redom zbog straha od nasilja. (Reuters)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene