Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obilne oborine

Upaljen crveni i narančasti alarm, DHMZ izdao važno upozorenje

Zračne snimke poplavljenog grada zbog izlijevanja rijeke Zrmanje
Zračne snimke poplavljenog grada zbog izlijevanja rijeke Zrmanje Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveni i narančasti alarm za Hrvatsku u utorak uz upozorenje da su zbog obilnih oborina moguće i nove poplave.

"Budite svjesni opasnosti, izbjegavajte putovanja i boravak blizu ugroženih područja", upozorio je DHMZ u najavama vremenskih prilika za utorak.

Crveni alarm izdan je za Velebitski kanal zbog moguće vrlo jake te mjestimice i olujne bure, s najjačim udarima vjetra do 130 km/h.

Pročitajte i ovo Obrovac - 9 NOVA OBILNA KIŠA Hrvatska na udaru poplava, grade se zečji nasipi i pune vreće s pijeskom: Civilna zaštita objavila savjete

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu", stoji u upozorenju DHMZ.

Intenzivne i obilne oborine najavljene su na području gotovo čitave zemlje tijekom sljedećih dana te mogu uzrokovati dodatne probleme.

Pročitajte i ovo Poplavljena škola u Obrovcu - 5 Rastu Zrmanja, Una i Sava FOTO/VIDEO Dramatično na poplavljenom području, upomoć stižu i vojnici: Cestu zatrpao odron kamenja, u školi voda visoka pola metra

Pročitajte i ovo Zračne snimke poplavljenog grada zbog izlijevanja rijeke Zrmanje Stanje je ozbiljno FOTOGRAFIJE IZ ZRAKA Pogledajte strašne prizore poplavljenog Obrovca

Može se očekivati izraženi porast vodostaja na gotovo svim rijekama u Hrvatskoj, a posebno ističu porast vodostaja na slivovima Kupe i Une koji bi mogli ući u izvanredno stanje mjera obrane od poplava.

Na rijeci Savi se također očekuje ulazak u značajne mjere obrana od poplava. Za 16. svibnja izdana su upozorenja na bujične i urbane poplave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene