Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sredine svibnja...

Produžili odmor: Umjesto tri - Saboru četiri tjedna odomora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U saborske klupe zastupnici će se vratiti tek sredinom svibnja. Tempom rada nije zadovoljan predsjednik Sabora Josip Leko.

Tek sredinom svibnja na posao se vraćaju hrvatski saborski zastupnici. To znači da se odmaraju ne tri, što im se prvotno zamjeralo, nego čak 4 tjedna! Predsjednik Sabora Josip Leko kaže da ni sam nije zadovoljan ovakvim tempom rada. Ali ni Vladinim načinom - jer od Sabora stalno traži da zakone donosi po hitnoj proceduri.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

'Građani od nas očekuju da im donesemo sigurniji i bolji život. Zbog toga nemamo bolju ocjenu od građana jer nismo donijeli bolji život', rekao nam je Josip Leko.

Otišli na godišnji: Kad će Sabor ponovno zasjedati - ne zna se

Predsjednik Sabora nije potpuno zadovoljan tempom i kvalitetom zakona koje šalje Vlada.

'Moramo vratiti u Saboru ozbiljnije čitanje zakona, moj zahtjev prema Vladi je bio da sve što nije hitno treba ostaviti da zastupnici mogu fermentirati', objasnio je.

U ovom sazivu donesena su 593 zakona. 206 europskih, 101 redovitom procedurom i čak 492 po hitnom postupku bez kvalitetne rasprave.

'Nisam sretan s time, molio sam premijera da pojača odgovornost ministarstava i drugih predlagatelja zakona da nam ostave više vremena', kaže Leko.

'Nije stvar javno se suprotstavljati'

Saborska većina može to promijeniti. To bi bilo javno okretanje leđa vladi svoje koalicije.

'Nije stvar javno se suprotstavljati. Mi tražimo od Vlade da nađe rješenja da se zakoni čitaju dulje, ne da se suprotstavljamo javno i tako zabavljamo građane', poručio je Leko.

VIDEO Posao snova: Saborski zastupnici danas su radili 9 minuta i 21 sekundu!

Najaktivnija je oporba.

'Ne postiže zastupnik efekte ako samo nastupa u Saboru ili traži samo statistički da puno radi bez i jednog prijedloga', smatra Leko.

Kada se 14. svibnja upale saborska svjetla zastupnici će raditi do ljeta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene