Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umjesto golf terena, Zagrepčani dobili deponij opasnog otpada?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se saznalo da su vlasnici Zagrebačkog golf kluba protivno generalnom urbanističkom planu sagradili stambene vile pa ih prodali, pojavila se informacija kako je na tom području zakopan opasni otpad. On je zakopan da se prikrije navodno ilegalno iskopavanje šljunka. Vlasnici i danas odbijaju sve optužbe na svoj račun.

Inspektori trebaju utvrditi je li u jezerima zakopan opasni otpad, prije nego li su zakopana i sama jezera, iz kojih su vlasnici kluba vadili šljunak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi izvještaj TÜV-a Objavljena lista rabljenih automobila koji se najmanje kvare: Provjerite je li i vaš među njima Noćni klub - 1 Halloween party Drama u splitskom gay klubu: Bačen pepper sprej među studente, istraga u tijeku

>> Na gradskom zemljištu vlasnici golf kluba sagradili 54 stambene vile

Otpad je navodno prevezen iz tvornice kože nakon što je zatvorena prije pet godina. U jezera je bačen s namjerom da se prikrije nezakonito iskapanje šljunka. Vlasnici to demantiraju prebacujući odgovornost na drugu tvrtku. 

Dok su se gradili golf tereni pronađen je građevinski otpad ali neopasan. Prije no što je počela izgradnja terena bilo je to šumsko zemljište i smetilište, pa ne bi čudilo da inspekcija ovdje iskopa i nešto opasnije od loptica za golf. 

Nastavak priče o Zagrebačkom golf klubu i o njegovim 'mutnim poslovima' pogledajte u priloženom video dodatku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene