Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nefunkcioniranje sustava

Umirovljenici traže sjednicu Nacionalnog vijeća za starije osobe zbog tragedije u Andraševcu

Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 4
Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 4 Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 3 Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izgorjeli starački dom u Andraševcu - 2 Galerija 1/3 >>
Sindikat umirovljenika Hrvatske i Matica umirovljenika Hrvatske zatražili su u ponedjeljak hitno sazivanje javne sjednice Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe povodom tragičnog događaja u Andraševcu, gdje je u ilegalnom staračkom domu u požaru poginulo šest osoba.

Tvrde kako je javnost mogla svjedočiti nefunkcioniranju sustava i prebacivanju loptice odgovornosti te je zbog toga potrebna hitna javna sjednica na kojoj će se razmotriti nesuglasja u sustavu i predložiti potrebne mjere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽE HITNE MJERE Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti: Umirovljenici prosvjeduju u šest hrvatskih gradova Slika nije dostupna Poziv za odaziv na izbore Matica umirovljenika protiv povećanja doprinosa za Drugi mirovinski stup

Dodaju kako na sjednicu Nacionalnog vijeća treba, uz dodatne predstavnike ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, pozvati i pučku pravobraniteljicu Loru Vidović, predstavnike Krapinsko-zagorske županije, predstavnike Ministarstva unutarnjih poslova i druge relevantne subjekte.

Sindikat umirovljenika i Matica umirovljenika izražavaju duboku sućut svim obiteljima i prijateljima stradalih i naglašavaju kako njihova smrt neće biti zaboravljena, stoji u priopćenju.

Požar u kojem je smrtno stradalo šest osoba planuo je u subotu rano ujutro u privatnom domu za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu, koji nije imao sve potrebne dozvole za rad. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene