Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li partneri slušati premijerku?

'Uloga koalicije nije da je vodeća stranka ta koja nameće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani zbrajaju što dobivaju, a što gube Vladinim mjerama. Premijerka danima tvrdi kako je odlučna i ide do kraja. Savjetnici pojašnjavaju mjere, a ministri za sada, uglavnom šute.

A koalicijski partneri? Načelno su sve poduprli, no sve su glasniji i u kritikama. A bez njih bi svaka reforma Vlade mogla pasti u vodu. 'Došli smo do kraja, ostala sam bez glasa', rekla je premijerka, a partneri bez daha. Poduprli su je. No, čini se da im smeta način izvedbe mjera. 'Za to je potrebno da sudjelujemo svi. A sada ne sudjelujete svi', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a. 'Uloga koalicije nije da je vodeća stranka ta koja nameće, a drugi da se samo izjašnjavaju', rekao je Josip Frišćić, predsjednik HSS-a. 'Ja sam ga predstavila kao svoj i on uistinu jest moj jer sam ga ja čekirala od prve do zadnje mjere. Preuzela sam golemu odgovornost s konsenzusom ili bez njega', kaže premijerka.

Pročitajte i ovo Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..." Slika nije dostupna HSLS na korak do izlaska Koalicija se raspada, HSLS pred izlaskom

>> 'Kakvo dopunsko osiguranje, to je porez'

A bez partnera sve može pasti u vodu. Upozoravaju, premijerka je optimistična. 'Nije samo dovoljno demonstrirati odlučnost već i znati upravljati s krizom', kaže Pupovac. 'Sve to iziskuje operacionalizaciju', dodaje Friščić. Friščiću i Pupovcu program nije sveto pismo i oni bi ga mijenjali. 'Ukidanje poreznih olakšica nije generalno dobro i trebalo je napraviti selektivno prijedlog', kaže Pupovac. Friščić nije sklon smanjivanju broja općina. Prvom HSS-ovcu smeta i velika uloga savjetnika. Prije osam dana premijerka je svima dala do znanja što traži: odanost. 'Svi koji su smatrali da trebaju nešto reći su rekli', zaključila je Kosor. Možda je moraju slušati HDZ-ovci, a hoće li i partneri?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene