Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Uhićen Srbin osumnjičen za ratni zločin u Škabrnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski državni odvjetnik u Zadru, Ivan Galović, potvrdio je da je u grčkom gradu Solunu uhićen 47-godišnji Ernest Rađen, Srbin iz Benkovca, osumnjičen za ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji i Nadinu 1991. godine, za kojim je bila raspisana policijska tjeralica.

Zadarski županijski državni odvjetnik napomenuo je kako još nije formalno-pravno obaviješten o uhićenju, ali je dobio obavijesti o uhićenju.

Pročitajte i ovo Interpol - 1 Međunarodni zahtjevi Interpolove tjeralice: Znate li kada se koriste crvene, plave, žute, zelene, crne, ljubičaste i narančaste? Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

"Ja imam takvu informaciju", rekao je Galović, podsjetivši da je protiv Ernesta Rađena istraga otvorena 2001., zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin, te da je nakon toga Županijski sud u Zadru za njim izdao tjeralicu.

Prema pisanju medija, benkovački Srbin Ernest Rađen, osumnjčen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Škabrnji i Nadinu na početku srpske agresije na to područje godine 1991., živio je u Grčkoj, a radio je kao pomoćni je trener solunskoga košarkaškog kluba "Aris". 

Ggrčka policija uhitila je Rađena u petak u Solunu, na treningu košarkaškog kluba, na temelju hrvatske policijske tjeralice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene