Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski državni odvjetnik u Zadru, Ivan Galović, potvrdio je da je u grčkom gradu Solunu uhićen 47-godišnji Ernest Rađen, Srbin iz Benkovca, osumnjičen za ratni zločin nad hrvatskim civilima u Škabrnji i Nadinu 1991. godine, za kojim je bila raspisana policijska tjeralica.


Zadarski županijski državni odvjetnik napomenuo je kako još nije formalno-pravno obaviješten o uhićenju, ali je dobio obavijesti o uhićenju.

Vezani članci Migranti u Grčkoj Grčka zatvara granice za migrante koji dolaze preko Turske: ''Ovo je važan korak u borbi protiv ilegalnih migracija'' Slika nije dostupna Hrvatska traži izručenje Rađena

"Ja imam takvu informaciju", rekao je Galović, podsjetivši da je protiv Ernesta Rađena istraga otvorena 2001., zbog osnovane sumnje da je počinio ratni zločin, te da je nakon toga Županijski sud u Zadru za njim izdao tjeralicu.

Prema pisanju medija, benkovački Srbin Ernest Rađen, osumnjčen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Škabrnji i Nadinu na početku srpske agresije na to područje godine 1991., živio je u Grčkoj, a radio je kao pomoćni je trener solunskoga košarkaškog kluba "Aris". 

Ggrčka policija uhitila je Rađena u petak u Solunu, na treningu košarkaškog kluba, na temelju hrvatske policijske tjeralice.