Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspjela prijevara

Uhićen kradljivac kulena 'iz Ureda predsjednika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 48-godišnjaka koji je ukrao 300 kg suhomesnatih proizvoda predstavivši se kao djelatnik Ureda predsjednika Josipovića.

Osumnjičenik je 20. prosinca nazvao tvrtku iz Slatine rekavši kako pod hitno mora organizirati domjenak za predsjednika Josipovića te naručio poklon-pakete sa suhomesnatim proizvodima, točnije kulenima, šunkom i kobasicama. Nakon dogovora sa zaposlenikom tvrtke, osumnjičeni je faksom poslao uplatnicu na iznos od 99.222,63 kune s utisnutim žigom nepostojeće tvrtke i dogovorio dostavu robe kod naplatnih kućica Ivanja Reka.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

>> Pretvarali se da su iz Ureda predsjednika pa ukrali 300 kg kulena

Zatim je 21. prosinca oko 8 sati kod naplatnih kućica dočekao dostavljača i dostavno vozilo tvrtke iz Slatine te predložio dostavljaču da ga prati do benzinske postaje u Sesvetama, gdje je preuzeo i pretovario dio robe u svoje vozilo, marke VW Caddy.

Nakon pretovara dijela robe dostavljač je telefonski obaviješten od kolega iz Slatine da prestane s istovarom robe, jer ugovoreni novčani iznos nije uplaćen. Nakon toga je osumnjičeni predložio dostavljaču da ga slijedi do njegove tvrtke u Zagrebu kako bi riješili nesporazum te s robom nestao u nepoznatom pravcu.

Uhićenik je od ranije poznat policiji zbog sličnih djela, a ovu je prijevaru pokušao izvesti sam, bez pomagača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene