Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U IME OBITELJI

Zbog fotomontaže s Hitlerovim brčićima: Traže policijsku zaštitu za Željku Markić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga U ime obitelji zatražila je policijsku zaštitu za Željku Markić, pozivajući se na to što je i Milanka Opačić dobila zaštitu nakon objave montirane fotografije.

Udruga U ime obitelji zatražila je policijsku zaštitu za svoju predsjednicu Željku Markić, pozivajući se na slučaj Milanke Opačić, SDP-ove saborske zastupnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okuplja novu građansku inicijativu Željka Markić protiv odluke da istospolni parovi mogu biti udomitelji: ''Sud ignorira volju građana izrečenu na referendumu'' Slika nije dostupna ''dno dna diskriminacije'' Forum žena SDP-a: ''Željka Markić zagazila na teren na kojem su počivali zasadi nacizma''

Opačić je, naime, dobila policijsku zaštitu nakon što je jedan opskurni portal objavio fotomontažu (tvrdeći pritom da je fotografija autentična) SDP-ove zastupnice u majici s četiri ćirilična "s". 

"Molimo da se isto promptno načelo postupanja policije primijeni i na slučaj dr. Željke Markić, predsjednice udruge U ime obitelji, kao i na sve druge žene izložene uvredljivoj fotomontaži kojoj je cilj širenje mržnje, te da joj se dodijeli policijska zaštita", kaže se u zahtjevu udruge Željke Markić.

Fotomontaža njenog lika s Hitlerovim brčićima objavljena je na naslovnici tjednika Novosti kojeg izdaje Srpsko narodno vijeće.

"Fotomontaža dr. Željke Markić sa ciljem širenja mržnje i netrpeljivosti objavljena je, uz druge uvredljive fotomontaže i tekstove nakon što je udruga U ime obitelji zatražila da Vlada RH i Savjet za nacionalne manjine, sukladno propozicijama natječaja na kojem su Novostima dodijeljena sredstva za 2016. godinu – prestane uplaćivati državna sredstva te im zabrani javljanje na isti natječaj za sredstva namijenjena nacionalnim manjinama - sljedeće 3 godine", kaže se u priopćenju.

Udruga Željke Markić tvrdi da objava njene fotomontaže "predstavlja poziv na mržnju i napadanje, a što je još gore, financirana je novcem poreznih obveznika", pa očekuju od policije da postupi jednako kao i u slučaju Milanke Opačić "kako ne bi ispalo da su neke žene u hrvatskom društvu povlaštenije od drugih".

Iz Ravnateljstva policije su za Hinu potvrdili da su dobili zahtjev udruge U ime obitelji te su poručili da će o tome obaviti provjere. U policiji su rekli da "postoje određeni uvjeti pod kojima netko može dobiti policijsku zaštitu", ali o njima ne mogu javno govoriti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene