Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pisala francuskom predsjedniku Macronu, Udruga pomorskih kapetana Split poduprla je sve zahtjeve "naše i međunarodne zajednice za nastavkom potrage za ostalim pomorcima i tri spasilačke splavi potonulog tegljača Bourbon Rhode".

Galerija


Udruga pomorskih kapetana Split podupire zahtjeve da se nastavi potraga za nestalim pomorcima koji su nestali nakon potonuća broda Bourbon Rhode kojem je kapetan bio Hrvat Dino Mikšić, piše Morski.hr.

Vezani članci Dječji vrtić, ilustracija Dezinficira se vrtić u Splitu: Prošlog tjedna u njemu su boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj Evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne Djelatnici Doma u Splitu: ''Jednoglasno podržavamo našeg ravnatelja. Napadati ga nije ljudski''

Udruga kapetana ističe da na splavima postoje uvjeti za preživljavanje više od tri tjedna na moru.

“Udruga pomorskih kapetana Split vrlo aktivno prati razvoj događaja vezanog za nastavak potrage za preostalim pomorcima i tri splavi potonulog tegljača Bourbon Rhode.

Podupiremo sve zahtjeve naše i međunarodne zajednice za nastavkom potrage za ostalim pomorcima i tri spasilačke splavi potonulog tegljača Bourbon Rhode.

Splavi u normalnim okolnostima pružaju uvjete za opstanak više od tri tjedna boravka na moru.

Smatramo da u nastavak potrage treba uključiti ne samo pomorske snage već i satelite", priopćili su iz Udruge, prenosi spomenuti portal.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pisala je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zbog nestalih pomoraca. Hrvatska predsjednica pisala je francuskom predsjedniku i zamolila ga da se ne odustane od potrage za nestalim pomorcima s broda Bourbon Rhode, dok postoji i mala vjerojatnost i nada kako bi ona mogla uroditi plodom.