Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javno pročitale svoje pismo

Udovice branitelja poručile Predsjednici: ''Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra''

Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
''Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske branitelje i braniteljice, stradalnike rata, kao i sve one kojima su na srcu interesi RH'', stoji u pismu Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić pročitala je pismo upućeno predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, vezano za izjave predsjednice da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine.

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - 2 Sjećanje na vukovarsku žrtvu Vukovar odaje počast svojim stradalima i nestalima: "Ono što su počinitelji zločina učinili da bi zameli tragove je strašno"

"Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni Vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske branitelje i braniteljice, stradalnike rata, kao i sve one kojima su na srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojnstvenom i mirnom okupljanju.
O Vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazivati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi", stoji u otvorenom pismu, javlja N1.

"Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra, o nama koji ne pripadamo nijednom dijelu političkog spektra, naša jedina stranka je Hrvataka.

Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci 'Bit će mesa klat ćemo Hrvate'", dio je pisma udovica.

Predsjednicu su u pismu prozvale da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: "Tko je po Vama elita, dezerteri, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci?"

"Neshvatljivo je da s takvim prezirom govorite o ljudima koji su Vam omogućili Vaš status'', kažu udovice.

"Duboko ste nas povrijedili i duboko produbili naše nezacjeljive rane", navode.

"Od Vas ubuduće očekujemo odgovornu i ozbiljnu politiku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi", zaključile su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene