''Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske branitelje i braniteljice, stradalnike rata, kao i sve one kojima su na srcu interesi RH'', stoji u pismu Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Galerija


Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić pročitala je pismo upućeno predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, vezano za izjave predsjednice da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine.

Vezani članci Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata) Više od 1,5 milijuna kuna: Zaklada hrvatskih branitelja pokrila dugove korisnika koji su nezakonito primali mirovinu Okrugli stol o mirovinama hrvatskih branitelja ostvarenim po posebnim propisima (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Objavljeni najnoviji podaci o braniteljima: Koliko ih ima, kolike su im mirovine - ''Oni su temelj, a ne teret društva''

"Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni Vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske branitelje i braniteljice, stradalnike rata, kao i sve one kojima su na srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojnstvenom i mirnom okupljanju.
O Vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazivati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi", stoji u otvorenom pismu, javlja N1.

"Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra, o nama koji ne pripadamo nijednom dijelu političkog spektra, naša jedina stranka je Hrvataka.

Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci 'Bit će mesa klat ćemo Hrvate'", dio je pisma udovica.

Predsjednicu su u pismu prozvale da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: "Tko je po Vama elita, dezerteri, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci?"

"Neshvatljivo je da s takvim prezirom govorite o ljudima koji su Vam omogućili Vaš status'', kažu udovice.

"Duboko ste nas povrijedili i duboko produbili naše nezacjeljive rane", navode.

"Od Vas ubuduće očekujemo odgovornu i ozbiljnu politiku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi", zaključile su.