Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova poskupljenja

Udar po džepu Zagrepčana: Poskupljuju voda, prijevoz, čistoća?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više cijene vode, gradskog prijevoza, čistoće. To bi stanovnike Zagreba, koji čine gotovo četvrtinu države - moglo dočekati u novoj 2012.-oj. Sve zbog loših poslovnih odluka koji su Zagrebački holding dovele do više od pola milijarde kuna gubitka. Proračun za iduću godinu sutra ide pred skupštinu.

Tuđe loše poslovne odluke građani ne žele plaćati iz svog džepa, ali s obzirom na najave oštrih rezova i na državnoj razini, većina se pomirila sa sudbinom. 'Odlučivati će se o mjerama štednje, tako da me neće iznenaditi, ali veseli nismo', kaže jedna gospođa. 'To nije dobro. Ja i žena živimo u kući od 300 kvadrata, plaćamo 317 kuna odvoz smeća. Zašto to nije po članovima?', pita se jedan građanin.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva 26.08.2023. - 5 Nove cijene Loše vijesti za vozače: Opet poskupljuje gorivo, no ima i jedna dobra stvar Slika nije dostupna Krešimir Sever o najavljenim poskupljenjima Sindikalist Sever: "Kada su energenti pojeftinjavali tada su govorili da njihov udio i nije toliko visok da bi spuštali cijene"

Jedni su protiv bilo kakvih poskupljenja, a drugima ne smeta ukoliko je opravdano. A opravdano ili ne, u Zagrebu bi cijene trebale ići gore za vodu, naknadu za pročišćavanje, čistoću i gradski prijevoz. 'Ova najava poskupljenja komunalija će doslovno biti onaj čavao u lijes za građane', slikovit je sindikalist Krešimir Sever.

Očekuje se i poskupljenje struje i plina

U gradskom HDZ-u još ne znaju hoće li podržati Bandićev prijedlog. 'Zasigurno ne mislimo da bi bilo dobro da cijene budu puno više', kaže Danira Bilić, HDZ-ova zastupnica u Gradskoj skupštini.

Iznenađujuće, za sve krive samo vodstvo Holdinga. 'Žao mi je što su izostale sve one najavljene uštede koje je menadžment ZG Holdinga najavljivao i koji je trebao ublažiti i ovu krizu, a i što su izostali poslovni potezi koji bi doveli do kvalitetnijih poslovnih rezultata', kaže Danira Bilić.

>> Bandić: Cijene komunalnih usluga izjednačiti s ostalim gradovima

Iz Sindikata još loših vijesti. 'Svi smo bili donekle zadovoljni što se nije dogodilo poskupljenja plina i struje, jer je bila izborna godina pa se nitko iz vlasti nije usudio dati zeleno svjetlo', kaže Sever. Očekuju zato da će uz komunalije koje poskupljuju zagrepčanima - već s početkom 2012. svima poskupjeti i plin i struja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene