Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u zagrebačkoj školi

Davio dječaka u WC-u, učiteljica se zaključala u učionicu: Roditelji se odlučili na drastičnu mjeru

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Roditelji jedne zagrebačke škole odlučili su ne slati svoju djecu u školu nakon što je jedan od učenika davio drugo dijete na podu školskog WC-a.

Svi učenici istog razreda jedne zagrebačke osnovne škole već dva dana ne odlaze na nastavu jer su tako odlučili roditelji. Kap koja je prelila čašu bio je incident u srijedu, kada je dječak napao kolegu iz razreda na podu školskog WC-a. Nakon što je jedan od učenika to vidio, otrčao je učiteljici, koja se od straha zajedno s ostalim učenicima - zaključala u učionicu.

Problemi s tim dječakom, koji druge učenike verbalno i fizički napada, traju već više od dvije godine. Sve to vrijeme drugu djecu, ali i učiteljicu tuče, vrijeđa, a jednom je čak intervenirala i policija.

"Moja kći prošle se godine toliko bojala odlaska u školu da se primila za vrata učionice, plakala i nije htjela ući u učionicu", kazala nam je uzrujana majka. "Što je sljedeće? Doći će u učionicu s nožićem? Svi kipimo", ističe majka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Više napada u nekoliko dana Strava u Osijeku: Trojica maskiranih iscipelarila učenika na putu do škole. Oglasila se policija

Predstavnica roditelja, A. B, rekla nam je da se dječak druži s njezinim sinom. Kaže da je dječak dobar, ali smatra da se s njim treba više baviti.

Razgovarali smo s ravnateljicom te škole, koja nam je potvrdila da se problem s tim dječakom pokušava riješiti već duže vrijeme.

Pročitajte i ovo Darko Roviš, socijalni pedagog Vršnjačko nasilje u školama Jesu li djeca doista sve agresivnija prema vršnjacima? "Podaci su alarmantni, mi smo društvo koje tolerira nasilje"

Sa situacijom oko dječaka upoznati su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Centar za socijalnu skrb, policija, kao i Gradski ured za obrazovanje.

Ravnateljica ističe da ne podržava odluku roditelja da ne šalju svoju djecu na nastavu jer tako "koče njihovo obrazovanje".

Rekla nam je da su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i da danas slijedi jedan sastanak. Istaknula je da bi se potpuno rješenje moglo čekati i do dva tjedna, ali da su "pronašli vatrogasnu mjeru s kojom će djeca ići u školu", no nije nam htjela otkriti detalje.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene