Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Više napada u nekoliko dana

Strava u Osijeku: Trojica maskiranih iscipelarila učenika na putu do škole. Oglasila se policija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sedamnaestogodišnjeg učenika jedne osječke srednje škole u utorak su iscipelarila trojica mlađih muškaraca. Tinejdžer je išao u školu kad su se napadači pojavili na biciklima.

U utorak oko 13 sati u Osijeku je napadnut tinejdžer, učenik osječke Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića.

Sedamnaestogodišnjak je bio na putu do škole kad su se trojica pojavila na biciklima. Imali su kapuljače, napali ga, a nakon napada su sjeli na bicikle i pobjegli.

"Znamo da su našeg učenika na putu od autobusne stanice do škole napale tri osobe na biciklima, s kapuljačama i istukle ga tako da su ga izudarale po tijelu i glavi i pobjegle. Napadnuti učenik nije iz Osijeka pa mu je učenik iz razreda pomogao i odveo ga svojoj kući", kazala je Nada Pitinac, ravnateljica navedene škole.

"Poslije je došla teta koja ga je odvela na Traumu. Razgovarala sam s njegovom majkom, koja se javila razrednici i rekla je da je sada kod kuće, da mu je glava dan nakon napada bila 'ustranu' i da je gubio ravnotežu, no sada je bolje, a i psihički je dobro", dodala je i pozvala sve na oprez.

Kako navodi za Glas Slavonije, u školi su poduzeli sve mjere koje su mogli.

Više dojava o napadima

Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo da se kod njih u službenim prostorijama nalaze tri osobe na kriminalističkom istraživanju. Naime, policija je posljednjih dana na području Osijeka zaprimila nekoliko dojava o napadima na gradskim ulicama.

Tako je u subotu, 15. listopada policija zaprimila dojavu da je dvojicu mladića u blizini Konkatedrale sv. Petra i Pavla, u Ulici Pavla Pejačevića 1, presrelo nekoliko nepoznatih mladića, koji su tjelesno napali jednoga od njih i lakše ga ozlijedili.

U utorak, 18. listopada je zaprimljena dojava da su dvije mlađe muške osobe napale jednoga mladića u blizini dječjeg vrtića u Krstovoj ulici 93, a potom i da je u Ulici Zeleno polje, u blizini križanja s Gupčevom ulicom, također napadnut mladić.

Pročitajte i ovo Ilustracija DORH o napadu u Dugom Selu Dvojici maloljetnika određen istražni zatvor zbog premlaćivanja vršnjaka: Treći je pušten na slobodu, pogledajte zašto

U noći na petak je policiji dojavljeno da su kod benzinske crpke na Vijencu Ivana Meštrovića tri nepoznate muške osobe napale dva mladića. Na mjestu događaja nisu zatečeni ni oštećene osobe, ni počinitelji.

Pojačane ophodnje u gradu

Također je tijekom jutra zaprimljena dojava da je na križanju Divaltove i Svačićeve ulice napadnuta jedna muška osoba, kojoj je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Pročitajte i ovo Ilustracija ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE Policija iznijela detalje oko napada liječnika na medicinsku sestru: Prijavljen za dva kaznena djela

"Policija utvrđuje sve okolnosti prijavljenih događaja te intenzivno traga za počiniteljima. U ovom trenutku tri se osobe nalaze u službenim prostorijama na kriminalističkom istraživanju, a koje se dovode u vezu sa sinoćnim događajem kod benzinske crpke u Osijeku. Također su zbog prijavljenih događaja pojačane ophodnje u cijelom gradu", javlja policija.

"Napominjemo da nemamo zaprimljenih prijava iz domene seksualnih delikata, niti da je netko napadnut ili ozlijeđen hladnim oružjem", dodaju u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene