Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Učenici srednjih baranjskih škola odustali od prosvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda srednjih baranjskih škola, koji u školu putuju javnim prijevozom, odustali su od najavljenog masovnog prosvjeda i nedolaska u školu za sljedeći tjedan, jer su s predstavnicima prijevoznika 'Panturista', Osječko-baranjske županije, grada Beloga Manastira te općina našli privremeno rješenje.

Prema riječima ravnatelja Prve srednje škole u Belom Manastiru Marka Ilijaševa, na sastanku su osim predstavnika učenika, Županije, lokalne zajednice i 'Panturista' bila i sva tri ravnatelja belomanastirskih srednjih škola (Prve, Druge srednje i Gimnazije), a dogovoreno je da će 'Panturist' vratiti cijene karata na razinu od prošloga mjeseca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Miro Bulj OPASNOST NA CESTI Bulj pisao Plenkovićevu ministru: ''Butkoviću, je li Vas sramota da našu djecu prevoze 30 godina stari autobusi, stariji od Biblije?''

Predstavnici resornog ministarstva nisu bili na sastanku, premda su pozvani, kazao je Ilijašev, dodavši kako je za 18. ožujka sazvan novi sastanak na kojem se očekuju i dosadašnji sudionici pregovora i predstavnici Ministarstva.

Za sada je riječ o privremenu rješenju, do kraja ove školske godine, a trajno rješenje za subvencioniranje skupih učeničkih prijevoznih karata mora se naći jer mnogi roditelji sigurno ne mogu plaćati autobusne karte jer su im primanja niska ili su nezaposleni.

Učenicima prvih razreda srednjih škola država je osigurala besplatne udžbenike i prijevoz, od sljedeće školske godine to će biti osigurano i za učenike drugih razreda, pa bi subvencioniranjem trebalo još pomoći i učenicima trećih i četvrtih razreda, kazao je Ilijašev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene