Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pita za novac

U želji za cestom darovao većinu zemljišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grgo Birin iz Vodica u svojoj želji za cestom odlučio je pokloniti veći dio svog zemljišta. S cijenom uopće nije kalkulirao. Zemlju poklanja i želi samo asfalt.

Dok neki vlasnici čekajući najvišu cijenu četvornog metra na kraju dobiju državno izvlaštenje, Grgo Birin niti čeka najbolju ponudu, niti će mu državne službe kucati na vrata. Samo je želio napokon ugledati asfalt.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Željko Kerum Elektronička javna dražba Kerumovo zemljište u Drnišu ide na bubanj: Procijenjena vrijednost na 85.838 eura

'Netko daruje krv, netko ovo, netko ono, netko pomaže prijatleju u nevolji, a ja sam na ovaj način vidio da mogu pomoći i gradu u sebi, i žašto to ne učiniti', rekao je Grgo. Novce koje je mogao dobiti, umjesto njega zbrajali su drugi. Računa se da bi za svoje kvadrate dobio 15, čak i 20 tisuća eura.

'Vjerojatno će netko reći da sam budala'

Bavi se proizvodnjom vina i maslina. Novac mu je itekako potreban. No županijska cesta za Gaćeleze koristit će svima. 'Vjerojatno će netko nešto reći, netko će reći da sam budala, a netko da još ima dobrih ljudi', zaključio je Grgo.

Kad se već suprug odlučio na takav potez, pitanje je kako bi u većini naših obitelji reagirale ljepše polovice. Neki bi muškarci vjerojatno bili prisiljeni na selidbu iz zajedničkog doma. Milka Grgu danas još više voli. 'Baš mi je drago jer ćemo imati lijepi asfalt pa ću ja moći obući štikle', rekla je MIlka.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene