Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grgo Birin iz Vodica u svojoj želji za cestom odlučio je pokloniti veći dio svog zemljišta. S cijenom uopće nije kalkulirao. Zemlju poklanja i želi samo asfalt.


Dok neki vlasnici čekajući najvišu cijenu četvornog metra na kraju dobiju državno izvlaštenje, Grgo Birin niti čeka najbolju ponudu, niti će mu državne službe kucati na vrata. Samo je želio napokon ugledati asfalt.

Vezani članci Prazna oranica Nema dogovora o dodjeli državnog zemljišta, a ovaj su zakon dosad mijenjali već 18 puta: "Konfuzan je i potpuno nefunkcionalan!" Vozi sanjke na autoputu Autom vukli muškarca na sanjkama po autoputu blizu Sarajeva, policija traži maksimalnu kaznu

'Netko daruje krv, netko ovo, netko ono, netko pomaže prijatleju u nevolji, a ja sam na ovaj način vidio da mogu pomoći i gradu u sebi, i žašto to ne učiniti', rekao je Grgo. Novce koje je mogao dobiti, umjesto njega zbrajali su drugi. Računa se da bi za svoje kvadrate dobio 15, čak i 20 tisuća eura.

'Vjerojatno će netko reći da sam budala'

Bavi se proizvodnjom vina i maslina. Novac mu je itekako potreban. No županijska cesta za Gaćeleze koristit će svima. 'Vjerojatno će netko nešto reći, netko će reći da sam budala, a netko da još ima dobrih ljudi', zaključio je Grgo.

Kad se već suprug odlučio na takav potez, pitanje je kako bi u većini naših obitelji reagirale ljepše polovice. Neki bi muškarci vjerojatno bili prisiljeni na selidbu iz zajedničkog doma. Milka Grgu danas još više voli. 'Baš mi je drago jer ćemo imati lijepi asfalt pa ću ja moći obući štikle', rekla je MIlka.