Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijena spomen ploča branitelju

'Mog brata ne možete ubiti jer navik on živi ki zgine pošteno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznata osoba oštetila je u utorak spomenik vukovarskom branitelju Velimiru Đereku.

U utorak je u Vukovaru razbijena spomen ploča pukovniku Velimiru Đereku Sokolu. Povodom tog čina, pismom se oglasila njegova sestra Rajka Mikulić.

Pročitajte i ovo Spomen ploča u Morinju - 2 U CRNOJ GORI Spomen-ploču podignutu u čast hrvatskim zarobljenicima kod bivšeg logora u Morinju morala čuvati vojska Slika nije dostupna za dnevnik nove tv Sestra teško optužila Severinu: "Branila sam se od oštrog predmeta i zadobila ubodnu ranu od agresivne i mentalno upitne osobe"

Njeno pismo prenosimo u scijelosti:

Dana 15. ožujka 2016. godine u Vukovaru je oštećena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju Velimiru Đereku Sokolu, mojemu bratu. Bešćutne zvijeri koje su to napravili pokušavaju još jednom ubiti moga brata bestijalnim činom koji je nerazumljiv civiliziranom svijetu.

Ožalošćena sam spoznajom kako po svetom hrvatskom tlu, natopljenom krvlju hrvatskih branitelja, tlu Sajmišta i VukMOgaovara hodaju spodobe kojima smeta kameni spomen na žrtvu hrvatskoga branitelja koji je život položio za bolji i pravedniji svijet.

Svima onima koji su ovo zvjerstvu planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručujem sljedeće: Velimira Đereka Sokola, sina Imotskoga krša i dragovoljca obrane Vukovara ne možete ubiti! Ne možete ga ubiti zato jer vječno živi njegovo djelo – hrvatski Vukovar!! Ne možete ga ubiti jer je besmrtna njegova i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja – slobodna i neovisna Hrvatska.

Premda shrvana vašim zvjerstvom, poručujem svima vama koji se nikada niste pomirili s činjenicom slobodnoga hrvatskoga Vukovara i slobodne i neovisne Hrvatske - neće vam uspjeti!
Ne možete vi srušiti toliko spomenika hrvatskim braniteljima koliko ih mi iznova i opet možemo podići u beskrajnoj ljubavi prema njima i njihovoj žrtvi!

Moga brata ne možete ubiti, jer je u meni i svim hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih hrvatskih vitezova i hrvatskim domoljubima dovoljno ljubavi koja će uništiti, kao i dosad, svu vašu mržnju i destrukciju.

Moga brata ne možete ubiti, jer zajedno sa svim poginulim braniteljima živi u svakom novom danu slobodnoga hrvatskoga Vukovara i neovisne Hrvatske!

Moga brata ne možete ubiti jer NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO!!!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene