Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznata osoba oštetila je u utorak spomenik vukovarskom branitelju Velimiru Đereku.


U utorak je u Vukovaru razbijena spomen ploča pukovniku Velimiru Đereku Sokolu. Povodom tog čina, pismom se oglasila njegova sestra Rajka Mikulić.

Njeno pismo prenosimo u scijelosti:

Vezani članci Brat maneken - 25 Sestra pronašla genijalan način kako ismijavati slike koje objavljuje njezin brat maneken Kim Jong Un i Kim Yo Jong Sjevernokorejski diktator Kim Jong Un u komi, pojavila se nasljednica? "Procjenjujem da je u komi, ali da je još uvijek živ"

Dana 15. ožujka 2016. godine u Vukovaru je oštećena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju Velimiru Đereku Sokolu, mojemu bratu. Bešćutne zvijeri koje su to napravili pokušavaju još jednom ubiti moga brata bestijalnim činom koji je nerazumljiv civiliziranom svijetu.

Ožalošćena sam spoznajom kako po svetom hrvatskom tlu, natopljenom krvlju hrvatskih branitelja, tlu Sajmišta i VukMOgaovara hodaju spodobe kojima smeta kameni spomen na žrtvu hrvatskoga branitelja koji je život položio za bolji i pravedniji svijet.

Svima onima koji su ovo zvjerstvu planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručujem sljedeće: Velimira Đereka Sokola, sina Imotskoga krša i dragovoljca obrane Vukovara ne možete ubiti! Ne možete ga ubiti zato jer vječno živi njegovo djelo – hrvatski Vukovar!! Ne možete ga ubiti jer je besmrtna njegova i žrtva svih poginulih hrvatskih branitelja – slobodna i neovisna Hrvatska.

Premda shrvana vašim zvjerstvom, poručujem svima vama koji se nikada niste pomirili s činjenicom slobodnoga hrvatskoga Vukovara i slobodne i neovisne Hrvatske - neće vam uspjeti!
Ne možete vi srušiti toliko spomenika hrvatskim braniteljima koliko ih mi iznova i opet možemo podići u beskrajnoj ljubavi prema njima i njihovoj žrtvi!

Moga brata ne možete ubiti, jer je u meni i svim hrvatskim braniteljima, članovima obitelji poginulih hrvatskih vitezova i hrvatskim domoljubima dovoljno ljubavi koja će uništiti, kao i dosad, svu vašu mržnju i destrukciju.

Moga brata ne možete ubiti, jer zajedno sa svim poginulim braniteljima živi u svakom novom danu slobodnoga hrvatskoga Vukovara i neovisne Hrvatske!

Moga brata ne možete ubiti jer NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO!!!

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju