Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi i stari ministri

Dnevnik Nove TV doznaje tko je najveće kadrovsko iznenađenje nove vlade

Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Dvoje dosadašnjih ministara trebalo bi dobiti nove resore, a zamjenu će dobiti i ministrica turizma, koja odlazi u EU parlament. Najveće iznenađenje je ime novog ministra gospodarstva.

HDZ i Domovinski pokret dogovorili su se o podjeli ministarstava u novoj vladi, potvrdio je u utorak Ivan Anušić. No o detaljima nije želio govoriti.

Dnevnik Nove TV doznaje da će ministar gospodarstva iz kvote Domovinskog pokreta biti odvjetnik Ante Šušnjar.

 

Šušnjar ima odvjetnički ured Potočnjak & Šušnjar. Član je suda časti Domovinskog pokreta.

Premijer Andrej Plenković navodno je odlučio napraviti tek minimalne promjene u svojoj trećoj vladi, doznaju 24sata. Od dosadašnjih ministara odlaze ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministrica turizma Nikolina Brnjac. Svi ostali ipak bi trebali ostati ministri, a među njima i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrazovanja Radovan Fuchs te Šime Erlić, za kojeg se spekuliralo da će se vratiti u Zadar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Banka poslala važnu obavijest koja se neće svidjeti umirovljenicima

Ministricu turizma koja odlazi u EU parlament trebao bi zamijeniti dosadašnji HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu turizma, splitski HDZ-ovac Tonči Glavina.  Dosadašnji ministar gospodarstva Damir Habijan trebao bi zamijeniti Malenicu, a ministrica poljoprivrede Marija Vučković bit će nova ministrica zaštite okoliša.

Od Domovinskog pokreta sigurno je da će Mario Radić biti potpredsjednik za demografiju, a Josip Dabro ministar poljoprivrede. Iz Vlade odlazi i SDSS-ova potpredsjednica Anja Šimpraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene